onsdag 3 september 2014

ROSENBRÖD


I morgon kväll ska jag få besök av ett gäng coola mc-kvinnor i min butik Annies Stuga. Lite shopping och fika är planen. Jag har i kväll därför bakat ett gäng rosenbröd. Ett neutralt brödstycke som gillas av de flesta. Enkelt att baka dessutom, så himlans bra. 

Får nog bakas igen väldigt snart. Ett bra bröd eftersom båda barnen tycker om det. 

Rosenbröd
50 g jäst
100 g smör
5 dl mjölk
1 tsk salt
2 tsk socker
ca. 13-14 dl mjöl

1 ägg till pensling
Vallmofrön till garnering

Smula ner jästen i en degbunke. Smält smöret och häll i mjölken. Värm till fingervarmt. Häll lite av det över jästen, så att det löses upp. Tillsätt resten och även salt, socker och nästan allt mjöl. Arbeta degen tills den är blank och fin och släpper från kanterna. Täck med bakduk och låt jäsa till dubbel storlek, ca. 45 minuter. 
Arbeta sedan degen på bakbord. Eventuellt kan mer mjöl behövas tillsättas. Forma till bullar i valfri form och låt jäsa till dubbel storlek, ca. 30 minuter. 

Vill ni bullarna ska se ut som små löv, så rullas degen till ovala bullar. Innan andra jäsningen klipps små flikar i bullarna. 

Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över vallmofrön. Grädda dem mitt i ugnen på 250 grader i ca. 8-10 minuter.





//Malin



2 kommentarer:

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.