Bilder på björnbär dyker just nu upp överallt. Verkar vara ett riktigt bra år för de små lila bären. Eller ett bra år för alla björnbärsälskare kanske man kan säga.
Jag älskar mandelmassa i kakor och pajer, gör dem så saftiga. Så även dagen efter, om det nu blir något kvar till då...
Björnbärspaj med mandelmassa och lime
150 g smör
2 1/2 dl socker
2 st ägg
3 dl mjöl
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 lime, finrivet skal
100 g mandelmassa
2-3 dl björnbär, färska eller frysta
Kör rumsvarmt smör, socker och ägg i matberedare. Riv mandelmassan och blanda i den tillsammans med mjöl, bakpulver och limeskal. Smöra och bröa en form med löstagbar kant. Bred ut smeten i formen och strö över björnbären. Grädda kakan i 175 grader i ca. 1 timme. Tiden kan variera från ugn till ugn.
Pajen smakar utmärkt tillsammans med vaniljsås.
//Malin
Ja, mandelmassa i bakverk är så gott. Jag har använt mandelmassa som fyllning i kanelbullar och det blir så gott! Kram!
SvaraRaderaDet verkar som det är en väldigt bra sommar för bär överhuvudtaget och just björnbär har vi sett massor av här och där. Nu är vi ju inga katossingar eller kakbagare, men vi slänger gärna ner nått bär i en drink om det går:)
SvaraRaderaHoppas du har det riktigt bra i sommarvärmen,
kramar
Och så vacker!
SvaraRaderaJust björnbär kryllar det av även här, men var är blåbären? Har det varit för torrt? Eller är det jag som inte ser dem?
Kram!