Vi är fortfarande flitiga jordgubbsätare i vår familj, även om vi föredrar de tidiga jordgubbarna. Nu får en del i varje kartong slängas tyvärr.
Jordgubbar är ju också väldigt gott att baka med, och då kan man ju använda sig av de lite kantstötta gubbarna. I går bakade jag de här muffinsen och sålde i mitt lilla sommarcafé i butiken.
Jordgubbsmuffins med havrecrumble
100 g smör
2 ägg
1 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kardemumma, helst nymortlad
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
jordgubbar
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och fluffigt.
Smält smör och häll i mjölken.
Blanda mjöl, bakpulver, kardemumma och salt och vänd ner i smeten. Ställ muffinsformar i ugnsmuffinsform och fyll varje form 3/4 fulla. Dela jordgubbarna i mindre bitar och toppa varje muffins med 3-4 bitar.
Havrecrumble
75 g kylskåpskallt smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker
Blanda samman alla ingredienser till en smuliga massa. Strössla över varje muffins och ställ in i ugnen i ca. 15-20 minuter.
De muffins som inte såldes åkte ner i picnic-korgen och smakade utmärkt på stranden i går!
Underbara älskade sommar 2014
//Malin
Så goda muffins! Härlig bild på dig. Kram
SvaraRadera