söndag 25 maj 2014

GRÄDDSTUVAD VITKÅL MED DRAGON OCH FRANSK SENAPVi har tre grillar, två stora och en liten. Alla är vanliga kolgrillar. Vi är sugna på att köpa en gasolgrill, för att kunna ha den på altanen och för att man lite snabbt och lätt kan grilla lite korv eller annat smått. 

Men det är mycket vi vill ha. Överst på önskelistan står en markis. Men varför är det så förbenat dyrt? Vi hade fram till förra året ett stort parasoll, men eftersom det alltid blåser i Glommen så blåste det sönder under förra sommaren. Nu har vi inget solskydd alls på altanen, inget problem för mig, men resten av familjen klagar lite. Det kan också vara skönt med markis på kvällen, mysigt och håller bort kvällsdaggen. 

I väntan på både markis och gasolgrill så får vi sitta i solen och grilla korv på kolgrill, vilket fungerar väldigt bra det också. 

Vill man inte lägga korven i ett korvbröd så passar gräddstuvad vitkål väldigt bra till korv. Jag valde att smaksätta med kål med dragon och fransk senap, en väldigt god smaksammansättning om jag får säga det själv (vilket jag får).


Gräddstuvad vitkål med dragon och fransk senap
1/2 vitkålshuvud (färsk)
2 1/2 dl grädde
1 dl créme fraiche
3-4 tsk fransk senap
3 tsk dragon (torkad)
flingsalt & svartpeppar

Strimla kålen fint, och skölj noga. Fräs kålen i rikligt med smör. Salta och peppra. Häll på grädde, créme fraiche, fransk senap och strö över torkad dragon. Låt kålen småputtra i ca.15-20 minuter. Smaka av med salt och peppar. 


Grattis till alla fina mammor där ute!


//Malin
5 kommentarer:

 1. Grillar ni på dem samtidigt? ;)
  Gräddstuvad vitkål har jag tänkt göra många gånger... NU JÄKLAR. Blir inte mindre sugen av ditt inlägg!

  SvaraRadera
 2. Jo tack, det där med önskningar känner vi igen:) Vi hade varit glada om vi bara hade haft någonstans att grilla, för på balkongen är det inte tillåtet. Visst kan vi ju gå ner på gården, men det blir ju inte att man gör det, det är ju några trappor ner som du vet:)
  Gräddstuvad vitkål är galet gott, och fransk senap höjer det flera snäpp!

  Ha nu en riktigt finfin vecka,
  kramar

  SvaraRadera
 3. Jag tål ju inte bröd så bra så det där skulle vara perfekt om jag ska äta korv! Kan tänka mig att det skulle vara super till isterband!

  Kul att du gillar blomlådorna! jag ropade in båda för 50 kronor på en sommarauktion! Då var de i en koboltblå jätteful färg och fulla av en massa gammlt bös och jord och ogräs!

  Hoppas att du haft en fin helg!

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 4. Spännande recept! Har länge varit sugen på att prova gräddstuvad vitkål men jag har inte kommit så långt ännu… Hoppas ni får en superfin långhelg! Kram!

  SvaraRadera
 5. Jag var skeptisk till gasolgrill, men min man ville gärna ha en. Och det köpet är det ingen av oss som ångrar! Det är så smidigt att grilla nu och smakar precis lika gott som kolgrillat. Dessutom har vi även en grillhäll för tex burgare (fisk tex som lätt faller isär) och kokplatta, så det blir som ett kök utomhus. Men visst allt kostar pengar. Just nu står skjutdörrar till vår altan på önskelistan...

  SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.