måndag 28 april 2014

CHOKLADTRYFFELKLADDKAKA MED HALLON


Kladdkaka, chokladtryfflar och hallon tillsammans kan inte bli annat än en succé tänkte jag. Och tänk så rätt jag hade, som vanligt... Chokladtryfflarna kommer från min butik Annies Stuga, men man kan förstås använda vilka tryfflar man vill.  

Kladdkakan är samma recept som jag alltid använder. Finns ingen anledning att mixtra med det känner jag. 

Kladdkaka med chokladtryfflar och hallon
100 g smör
3 ägg
2 dl socker
1 1/2 dl mjöl
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
10 st chokladtryfflar
1 dl frusna hallon

Smält smöret. Blanda samman ägg, socker, mjöl, kakao, vaniljsocker och salt. Häll i det smälta smöret och rör till en jämn smet. 

Smöra och bröa en form med löstagbar botten. Häll i smeten och lägg tryfflar i en ring runt kanten på formen. Strö över hallonen i mitten av formen och ställ in i ugnen på 175 grader i ca. 20-25 minuter. Kanten ska vara ganska fast och mitten lösare. 

Servera kakan med vispad grädde och eventuellt mixade hallon. 








//Malin






3 kommentarer:

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.