tisdag 4 mars 2014

VALLMOFRALLOR - LCHF
Har precis hemkommit från frisören. Ja, igen. För er som är lite uppmärksamma så var det inte allt för länge sedan sist. Vi testade förra gången en ny färgning, som inte blev helt enligt belåtenhet. Men mina bästa frisörer Emilie och Lotta på Hårlyckan i Heberg ordnade det alltså så himla bra i kväll. Nu känner jag igen mig igen. 

Hemkommen efter en lång dag på jobbet och frisörbesök, så var jag galet hungrig! Men jag kunde dock stilla mig tillräckligt länge för att hinna baka mig lite frallor. Det fick bli de underbart goda vallmofrallorna från Jills mat. Bilden på bloggen är från förra baket, men bilden på Instagram från kvällens bak. Tycker att vallmofrallorna slår ponesen faktiskt. Testa, galet goda!


Vallmofrallor, 6 st
Ingredienser
50 g smör
2 ägg
2 dl fet yoghurt (10-17%)
3/4 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 dl mandelmjöl
1 dl pofiber
2 msk fiberhusk
Vallmofrön 


Vispa samman ägg, rumsvarmt smör, yoghurt, salt och bakpulver. Häll i och blanda samman med resten av ingredienserna. Låt stå i cirka 5-10 minuter så att fiberhusk och pofiber hinner absorbera vätskan så att smeten/degen blir fast. Rulla till 6 stycken bollar. Lägg dem på ugnsplåten, strö över vallmofrön. Grädda i 175 grader i cirka 20-25 minuter eller tills de fått fin färg.

Frallorna är perfekt att ta med till jobbet de dagar, typ alla, jag inte hinner äta frukost hemma.

//Malin

1 kommentar:

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.