fredag 28 mars 2014

MINTKLADDKAKA


I går kväll hade jag en kundkväll här i butiken, min första kundkväll faktiskt. Kundkvällen är ett resultat av ett samarbete jag och Janette på Gårdsbutik Thuresson precis startat. Thuresson är min favoritgårdsbutik inom matbranschen, det kanske ni märkt. Köper det mesta av mitt kött därifrån, superkvalitet och superservice. 

Kundkvällarna går ut på ni samlar ihop ett gäng vänner (valfritt antal, kontaktar mig eller Janette och bestämmer datum och tid. Onsdagar och torsdagar kl. 18, fungerar bäst för oss. Sedan besöker ni först Janette på Gårdsbutik Thuresson, där ni får information om olika köttdetaljer och förslag på hur de kan tillagas. 

Därefter åker ni vidare till mig i Annies Stuga i Glommen. I butiken bjuds ni på kaffe och kaka, sedan är det heavy shopping som gäller... Haha, eller inte, men chans till det i alla fall. Hos både mig och Janette får ni 10% på era köp, så skynda att boka in en kväll. 

I går kväll vällde det alltså in 15 shoppingsugna damer. Shopping och fika varvat var det som gällde. En riktigt lyckad kväll trots att det var ganska så trångt i stugan. 

Kakan jag bjöd på uppskattades verkligen av alla som smakade. Mint och choklad är en riktig bra kombo. 

Mintkladdkaka
100 g smör
3 ägg
2 dl socker
4 msk kakao
1 1/2 tsk vaniljpulver
1 1/2 dl mjöl
en nypa salt
1 liten ask After eight

Grädde till servering och ev. några Mariannegodisar.

Smält smöret och ställ åt sidan. Blanda samman ägg, socker, vaniljpulver, kakao, mjöl och salt. Häll i det smälta smöret och rör tills det blir en slät smet. 
Häll upp i smörad och bröad form med löstagbar kant. Lägg 8-9 st mintplattor på toppen.
Baka i ugnen på 175 grader i ca. 20 minuter. Ta ut formen och lägg på ytterligare 8-9 st mintplattor och ställ in kakan i några minuter till. Kakan ska vara fast i kanterna med ganska så lös i mitten. Den stelnar när den kallnar. 

Låt kakan svalna och sikta sedan över lite florsocker. Man kan så klart välja att äta kakan varm. 

Antingen kan man spritsa grädde på kakan som jag gjort, eller servera grädde upptill. Jag lade även några Mariannegodisar på grädden på toppen av kakan




Smaklig spis
&
Trevlig varm vårhelg!


//Malin



4 kommentarer:

  1. Jag ser fram emot att besöka din underbara lilla butik, snart! De nya muggarna från Greengate lockar som alltid... Dina bjudkakor ser tokgoda ut och den här har ju liksom allt - choklad, mint, grädde - mums! Hoppas att vi springer på varandra i dag. Om inte så ses vi om två veckor. Kram!

    SvaraRadera
  2. Jag säger som Erika, längtar tills vi får komma och hälsa på dig i butiken! :)

    SvaraRadera
  3. Så gott (och snyggt dekorerad!)! Jag har en liknande mint chokladkaka men med Marabous mintkrokant i. God den med.

    Och vilket mysigt koncept med shoppingkvällar! Kram

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.