onsdag 25 september 2013

FLYGANDE JAKOB PÅ MITT VISJag gillar att laga mat, det kanske ni eventuellt redan förstått, men inte all slags mat. Vardagsmat är inget jag tycker är särskilt roligt. För att göra det roligare lagar jag mat som även skulle passa när det inte är vardag. Smart, eller hur? Då är ju problemet löst och alla är nöjda. Eller så enkelt är det inte i vårt hus. Alla är sällan nöjda med maten jag lagar. Lars är alltid nöjd, annat vågar han inte yppa i alla fall. Ella är oftast nöjd, men Ludvig i sin tur är sällan nöjd.

I kväll åt Lars och jag Flygande Jakob, Ella varma mackor med tacofärs och Ludvig åt korv med bröd. Bör tilläggas att jag aldrig annars lagar tre olika maträtter. Vad som är bra med att göra det är att barnen åt bra och blev mätta. Kan vara värt besväret bara för den anledningen. 

Hittade en ny produkt från Arla sist jag handlade. En färskost med smak av fruktig curry. Ner i vagnen åkte den, utan någon vidare plan för användande. I dag köpte jag till en grillad kyckling och tänkte att det nog skulle funka tillsammans, vilket det gjorde.
Flygande Jakob på mitt vis
1 grillad kyckling
4 ananasskivor
1 dl cashewnötter
200 g färskost - fruktig curry 
2 dl vispgrädde
3/4-1 dl Heinz chilisås
1 tsk currypulver
salt & peppar

Bena ur kycklingen och lägg i ugnsfast form. Strö över cashewnötter och placera ut ananasringarna. Vispa grädden lätt och vänd ner färskost och chilisås. Krydda med curryn och salta och peppra. Fördela blandningen över kycklingen och ställ in i ugnen på 200 grader i ca. 20 minuter. Servera tillsammans med jasminris. 
Riktigt gott blev det, perfekt mat att äta en måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag, lördag eller söndag! 
//Malin8 kommentarer:

 1. Hallelujah - en flygande jakob utan banan! Det var på tiden! :)

  SvaraRadera
 2. Med eller utan banan så är ju Jacob en hit! Nog inte hos hela min familj. Mitt mål är att inte laga massa olika rätter men vi äter ju lite mer eller mindre av det som serveras. Finns det rester som passar nån annan får det gå.
  Ja, det får nog bli en Jacob på den där färskosten.

  SvaraRadera
 3. Men du är ju för smart, det är en riktigt bra lösning du kommit på där med vardagsmaten tycker vi! Men den där jakoben är en av de rätter som vi inte lagar till, det är nåt med de där bananerna (hellre då ananas som du haft i) och nötterna som inte alls vill sej i en viss frugas smaklökar. Men det är väl så det är, man kan ju inte gilla allt. Men heders åt dej för att du uppdaterat flygaren och förändrat receptet, härligt!

  Kramar

  SvaraRadera
 4. Inte testat deras färskostar men har ni som testat de olika varianterna verkar nöjda. Det låter ju helt klart som bra produkter, färskost i mat är ju alltid gött. Smart variant av Jacob!

  SvaraRadera
 5. Vi åt Flygande Jakob förra veckan, och det är ju faktiskt inte alls så dumt! Till och med Calle tyckte det var ok, haha.

  SvaraRadera
 6. tycker att ditt sätt verkar bra

  det är inte lätt att göra alla nöjda med maten

  SvaraRadera
 7. Det här var bland favoriträtterna när jag var barn:-)

  SvaraRadera
 8. Jag älskar Flygande Jakob, men helst då med banan, jordnötter och bacon. Hela kittet. Jag verkar tillhöra de få som gillar banan i maten. Har blivit retad för att jag en period alltid skulle ha bussola med banan när vi åt pizza...

  SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.