tisdag 15 januari 2013

QUESADILLAS MED GRILLAD KYCKLING, BACON OCH AVOKADO


Efter den dragna grisen i helgen fick jag många tortillabröd över. Dessa måste snabbt ätas upp, annars blir de för trista. Quesadillas är ett väldigt bra påfund och inte minst användningsområde för överblivna tortillabröd. I dem kan man lägga i princip vad som helst, bara där ingår någon slags ost.

Jag gjorde två varianter, en light och en original. Några fick det bli med kalkonbacon och lightost, och vanlig bacon och vanlig ost i de andra. Avokado lyxar till vilket torr brödbit som helst, så det slängdes också i. 

Quesadillas 
6 tortillabröd
1 grillad kyckling
1 paket bacon (kalkon- eller vanlig)
2 avokado
2 tomater
4-5 dl riven ost (valfri fetthalt)
3 salladslökar
salt & peppar
körvel (valfritt)

Bena ur kycklingen och skär i mindre bitar. Skär baconet i bitar och bryn i lite smör. Blanda även i hackad salladslök så det får steka med några minuter. Blanda ner kycklingen och smaka av med salt, svartpeppar och lite körvel. Lägg blandningen åt sidan. 
Lägg lite smör i stekpannan och lägg i ett tortillabröd. Låt bli gyllene och lägg sedan en lagom hög med kycklingblandning på en halva av tortillan. Lägg skivad tomat och avokado ovanpå och avsluta med rikligt med riven ost. 
Vik över tortillan och tryck till. Gör likadant med alla och placera dem sedan på en ugnsplåt. Värm dem i ca 10 minuter på 150 grader. Avsluta med grillen de sista minutrarna.

Servera med en sallad och lite crema de balsamico. Mumsigt värre!



Nu för tiden är det inte mycket tid som spenderas i soffan, hinns liksom inte med. Men i kväll klockan 21.00 ska jag sitta där med en stor kopp te och en bit mörk choklad. Då är det nämligen dags för Maria Montazami att förgylla min vecka igen. Vilken goding hon är! För att inte tala om den där Mindy. Tänk att de ska få ett eget program, där de åker runt i Sverige på värsta "Road trippen". Mindy är nog glad att just hon bor granne med The Montazamis. Vem skulle annars vara hennes BFF och dessutom se ut precis som hon och köpa likadana hundar, bilar, kläder, möbler...





//Malin




7 kommentarer:

  1. Quesadillas är bara så gott och kan varieras = gillas!

    Låter mysigt att kura ihop och dricka varmt och kolla på de där tanterna ;) kram!

    SvaraRadera
  2. Well Hellooo there Quesadillas! Come to mama!

    Fram tills för något år sedan hade jag aldrig ätit varm avokado, tyckte till och med att det lät äckligt. Men så åt jag det på toast en gång - och det är ju jättegott!

    Bra att du får lite soff-tid iallafall, det behöver man.
    Kram kram

    SvaraRadera
  3. Jag brukar frysa överblivna tortillabröd för att sedan ha dem som pizzabotten. Men detta låter inte så dumt det heller.

    SvaraRadera
  4. Absolut en favorit hos mig, speciellt med krämig avokado! Vill ha nu men det är ju tyvärr inte möjligt :-(

    Kram!

    SvaraRadera
  5. Gottigottgott!
    Hoppas din sofftid i kväll var riktigt skön, det kan verkligen behövas då och då!

    SvaraRadera
  6. Så gott med quesadilla och man kan fylla dem efter smak och tycke! Kram

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.