söndag 27 maj 2012

MOROTSCUPCAKES MED LIMEFROSTING


Tänk var många fina mammor som firats idag. Vi firade min, hemma på Tröingevägen och blev bjudna på varmrökt gravad lax med svenska nypotatis och romsås. Väldigt gott alltsammans. 


Sedan blev det slappande i solen hela eftermiddagen, gött! När vi lämnade mina föräldrars hus var bilen full av växter. Barnen fick varsin vinbärsbuske och jag fick lite att ställa på min altan. Min älskade altan!


Vi grillade korv till kvällsmat idag, alltså inget recept för bloggen. Däremot bakade jag lite på kvällningen. Fräscha morotscupcakes med limefrosting. Muffinsen är inte särskilt söta, men tillräckligt med tanke på frostingen som tillkommer. 


Morotscupcakes
6 1/2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk mald kanel
1/2 tsk salt
200 g rumsvarmt smör
1 dl brun farinsocker
2 dl mjölk
2 ägg
2 stora rivna morötter
1 1/2 dl hackade valnötter


Blanda mjöl, bakpulver, kanel och salt. Vispa rumsvarmt smör och socker pösigt, vispa i äggen och tillsätt tillsist mjölken. Blanda försiktigt ihop blandningarna. Rör tillsist i morötterna och de hackade valnötterna. Fördela smeten i formar. Grädda i 175 grader i ca 20 minuter. Känn efter med sticka om den är klar. 


Limefrosting
100 g färskost
4 msk rumsvarmt smör
300 g florsocker
1 tsk nypressad limesaft


Vispa osten och smöret mjukt och tillsätt sedan florsockret. Blanda tillsist i limesaften.
Bred frostingen över muffinsen och garnera med limeskivor.




Nu ett bukett liljekonvanj, plockad i vår trädgård, till alla mammor i hela världen. Vassegoda! 


Jag fullkomligt älskar liljekonvalj. Doftar gudomligt!

9 kommentarer:

  1. Määh, du får inte lägga upp sådana här godsaker så här på kvällskvisten, jag blir ju så sugen! För övrigt tänker jag köpa hem Kahlua snarast så att jag kan göra din mousse, den såg matporrs-god ut! Kram!

    SvaraRadera
  2. Vad fint med en bukett konvaljer! Jag har inga konvaljer i närheten där jag bor, så jag får blunda och tänka mig doften! Tack!

    SvaraRadera
  3. älskar morotskaka men aldrig testat lime frosting.

    SvaraRadera
  4. Wow vad de ser smarriga ut! allt med frosting blir lätt lite väääl sött när det är dags att bita sig in, så jag tror säkert att det är perfekt med en lite mindre söt muffins och sedan den goda limefrostingen uppepå. YUM, YUM <3

    SvaraRadera
  5. Mmm så gott! Älskar också doften av liljekonvalj som sprider sig i hemmet, ljuvligt kram!

    SvaraRadera
  6. Underbar blogg, fina tips och recept. Ha en fin dag // GIesela

    SvaraRadera
  7. Men du!!! Vilken härlig blogg jag hittade in i här nu. Kul att du var inne och kommenterade mig så att jag kunde hitta in till dig!! Jösses!! Vilka smarriga maträtter och bakverk!!! OMG!!! Jag har kikat runt lite och jag måste säga att du gör otroligt fina bakverk! Jag lägger genst till dig i min blogglista... hoppas det är ok :-) Kram

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.