måndag 28 maj 2012

MANGOKYCKLING MED GRÖNSAKSRIS



I kväll bröt vi trenden, ingen grillning. Vi behövde inte svälta för det, utan åt helt enkelt annan mat. Ja, det går bra det också. Gott blev det dessutom. 


Mangokyckling med grönsaksris (11 ProPoints/port)

4 kycklingfiléer   
4 tsk smör   
4 dl Fraiche 5% (Vilken fetthalt som helst funkar)   
4 msk mango chutney   
2 tsk curry  
2 vitlöksklyftor 
1 gul lök, ca 1 dl hackad   
2 st paprikor, gärna olika färger  
1/2 grönsaksbuljongtärning   
2 dl okokt ris
5 dl vatten 
2-3 tsk curry


Bryn kycklingen i 2 tsk margarin på båda sidor. Smaksätt med salt och peppar. Lägg dem i en liten ugnssäker form. Blanda fraiche, chutney, curry och vitlök och bred det över kycklingen. Tillaga kycklingen i mitten av ugnen i 175° ca 25 minuter, tills kycklingen känns klar. 
Hetta upp 2 tsk margarin i en tjockbottnad kastrull. Lägg i de hackade grönsakerna och fräs det tillsammans med curry och ris ett par minuter under noggrann omrörning. Tillsätt vatten samt buljongtärningen. Koka upp och rör om. Sjud sedan under lock tills riset är färdigt. Servera kycklingen tillsammans med grönsaksriset och mango chutney. Smaskens!


Ja, det var väl det enda jag hade att komma med i kväll. I morgon kommer jag att få rabarber av min kära kollega. Då ska det bakas minsann! Jag ska även göra min egen rabarberlikör med vanilj. Visst låter det gott?





8 kommentarer:

  1. Spännande rätt och mango är så gott tycker jag, mums!

    SvaraRadera
  2. Mums, så gott! Jag har planerat något liknande lite senare i veckan.

    SvaraRadera
  3. Gult och gott :-)

    Bra att låta grillen vila lite, det är förhoppningsvis många grillkvällar kvar denna sommar!

    SvaraRadera
  4. Mmm mango och kyckling är verkligen en bra kombo:)

    SvaraRadera
  5. Så fint uppsatt på tallriken! Rabarber är så gott och rabarberlikör låter spännande!

    SvaraRadera
  6. Mums med Mango åhhh vad mycket gott du lagar Malin : ) kram Sofia

    SvaraRadera
  7. Jag gillar inte likör men bara namnet lät ljuvligt ju...
    Jag gjorde rabarbersaft igår och det är gott, enkelt, men sommar i en flaska!

    Kram Mariette

    SvaraRadera
  8. Mumsigt värre!! Mycket grillning blev det hos oss i pingst, men nu är sommarvärmen borta, så det blir till att flytta in i köket igen. Snälla sol kom tillbaks.... ;o)

    Ha en härlig tisdag och njut av rabarberna!
    Kramen
    Ulrika

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.