torsdag 12 april 2012

TACOPAJ OCH GUACAMOLE


I går kväll blev det tacopaj till middag, så himla gott det är! Gjorde ett pajskal helt utan vanligt mjöl, innehåller i stället havregryn och sojamjöl. Ett bra alternativ faktiskt, och dessutom utan smör. Till detta serverade jag guacamole, salsasås och en sallad. Ja, och ett glas vin förstås. Har ju fortfarande påsklov. 


Pajdeg
2 dl havregryn
1 dl vatten
1/2 dl rapsolja
1 1/2 dl sojamjöl

500 g köttfärs
1/2 lök
1 påse tacokrydda
1 dl vatten
1 burk kidneybönor
1 burk creme fraiche
2 msk majonäs
8 körsbärstomater
riven ost
salt & peppar

Blanda havregryn, vatten och rapsolja i en skål och låt vila i mnst 15 minuter. Tillsätt sedan sojamjöl, salt och peppar och blanda till en smidig deg. Kavla ut till en platta och lägg i pajform. Förgrädda skalet i ca 10 minuter i 175 grader. Jag dubblade ingredienserna till pajskalet, men det blev lite mycket. 3/4 av den hade varit perfekt.

Bryn lök och köttfärs. Tillsätt tacokrydda och vatten och låt puttra lite. Häll i de sköljde bönorna och vänd runt. 
Fyll pajformen med köttfärsröran. Dela tomaterna och fördela över köttfärsen.
Blanda creme fraiche med majonäs och smaka av med salt och peppar. Bred blandningen över pajen och avsluta med riven ost. 
Grädda i ugnen i ca 20 minuter eller tills pajen fått färg. 



Guacamole

3 st avokador
2 dl lättcrème fraiche
2 st pressade vitlöksklyftor
1 msk pressad citronsaft
2 krm salt
Valfri mängd tabasco
4 -6 körsbärstomater skurna i mindre bitar.

Halvera och gröp ur avokadorna. 
Mosa dem och blanda det med övriga ingredienser. Smaka av styrkan med tabasco. 

Ha en skön torsdagskväll och glöm inte min utlottning!




//Malin



5 kommentarer:

  1. Mums Malin vad gott : ) kram Sofia

    SvaraRadera
  2. Det känns som on jag har gjort allt med taco men tacopaj har jag faktiskt inte testat! Det låter ju jättegott:)

    SvaraRadera
  3. Låter gott och roligt med variation i pajbotten! Kram

    SvaraRadera
  4. Vad gott det lätt nu blev jag allt sugen må du tro :-)

    SvaraRadera
  5. Tacopaj, mums är det och så härligt befriande att läsa om någon som äter det mitt i veckan istället för den vanliga fredagen!

    Hoppas du får en finfin helg.

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.