söndag 4 mars 2012

CHEVRÉFYLLD PARMASKINKA MED BALSAMICOVINÄGRETT


Har precis kommit hem från ett dygn på SPA. Åh, så underbart vi haft det. Det var min julklapp till Lars. Jag är vän på Varbergs kurort på facebook och innan jul hade de ett erbjudande där övernattning för två med frukost kostade 500 kronor. Sedan fick man lägga till för bad och mat. Nu hade vi turen att en vän jobbade i receptionen, då hon uppgraderade vårt rum till ett där även badet ingick. Laura Ashley-rummet med havsutsikt fick vi minsann, inte illa!




På dagen tog vi strandpromenaden in till Varberg och tog en drink. Härligt väder och massa folk i rörelse. 






Väl tillbaka på hotellet blev det bad och bastu, och så klart lite bubbel i glaset.






På kvällen hade vi bokat kvällsbuffé med både kalla och varma rätter samt dessertbord. Jag var så mätt att jag knappt orkade dricka upp min rödvin, ni fattar! 


Allt var verkligen supergott och jag höll mig sedan mätt ända fram till frukosten... Det enda jag saknade på frukostbordet var våfflor. Något sött hör en hotellfrukost till. Nu var det ju löparhelg på hotellet, så våfflorna kanske var utbytta mot rågflingsgröt och spirulinayoghurt. 


Efter denna redogörelse av min helg tänker jag delge det vi åt hemma i fredags, alltså chevréfyllda parmarullar. Rätten gjordes i Halv åtta hos mig, för några veckor sedan. Jag är egentligen ingen getostfantast, men kombinationen fick mig att ändå vilja testa den. Vilket var bra, för jag tyckte om det. Vuxenpoäng igen, att våga testa nya saker. Bra Malin, bra!


Chevréfylld parmaskinka med balamicovinägrett

100 g parmaskinka, 8 skivor
250 g chèvreost
250 g crème fraiche
1 kruka gräslök
100 g rostade och saltade pumpafrön (hoppade jag över)
Machesallad

Vinegrette

1 dl rapsolja
2 msk flytande honung
3 msk balsamvinäger
1/2 st rödlök, hackad
1 krm salt
1 krm svartpeppar



1. Ta bort det vita skalet på chèvreosten mosa med en gaffel eller mixa men en mixer tillsammans med crème fraichen.
2. Tillsätt den hackade gräslöken.
3. Lägg ut parmaskinkan och lägg en matskedsklick av röran på varje skiva och rulla ihop.
4. Blanda alla ingredienser till vinägretten i en skål.
5. Lägg upp en bädd av maché på varje tallrik lägg på parmaknytena och ringla  över vinägretten. Väljer du att ha med de rostade och saltade pumpafröna, så strö på dem nu.


En prima förrätt, smaskens!






6 kommentarer:

  1. Så härlig tripp nu gjort! Min man och jag skulle behöva något liknande. Haha, ja orkar man inte dricka upp vinet då är man mätt :-)
    Förrätten både ser och låter mumsig.

    SvaraRadera
  2. Jag har också bott på det här stället. Superfint och trevligt på alla sätt. Senast bodde jag på Asia spa, som är Stadshotellets spa, men det är inte riktigt lika fint som det du beskriver! Kram!

    SvaraRadera
  3. Sv; Tack, vad gullig du är! Kläderna kommer från; Tunika "Frk" från Åhléns, underklänning med spetskant från Lindex, Schal från "Love Forever" finns nedsatt på Creative Lounge, läderbälte gammalt..gud vet vart det kommer ifrån.., skinnjacka från Nelly, Jeans Dr Denim, torgvantar "Cream" från Nordljus. :)

    SvaraRadera
  4. Hej Malin!

    Så himla underbart ni såg ut att ha haft det :)) Så mysigt att bara komma bort sådär någon gång ibland! Händer inte allt för ofta men..

    Ha en fin måndag!
    Kramar Sofia

    SvaraRadera
  5. åh va lyxigt,skulle också gärna gå på spa weekend,var på sånt med syrran för länge sen och bägge var gravida vid tillfället.de var helt underbart,men kalaset kostade 4000:- så ni fick de väldans billigt.

    SvaraRadera
  6. Så underbart ni har haft det, härligt!
    Varbergs kurort besöker vi ofta, minst en gång per år! Älskar stället, dock har vi inte varit där efter deras renovering.... får snart bli en tripp dit! :)

    Kram!

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.