onsdag 21 mars 2012

BIFFAR MED FÄRSKOST


Man tager vad man haver, är något jag ofta kör efter här hemma. Ofta för att göra slut på något som är på väg att bli gammalt, så också den här gången. Färskosten var något som blev över efter helgens kräftskiva. Inte hade jag några ägg hemma efter, så detta var mitt sätt att få ihop smeten. Det blev faktiskt supergott!


Biffar med färskost
500 g nötfärs
1 schalottenlök
100 g färskost Cantdou vitlök/örter
1 msk kalvfond
1 paket bacon
salt & peppar


Hacka löken och blanda tillsammans med färs, färskost och kalvfond. Salta och peppra. Forma biffar och rulla baconskivor runt om. Stek i panna och låt sedan biffarna bli klara i ugnen på 175 grader i ca 15-20 minuter. 


Såsen har jag inga riktiga måttangivelser för, höftade lite där. Använde matlagningsgrädde, svartvinbärsgelé, soya och kalvfond. Smakade av med salt och peppar. 


Jag serverade biffarna med pasta och en stor sallad med fetaost. 




Bilder från Hårlyckans hemsida


I morgon torsdag och ledig dag. Jag ska äntligen till frisören för lite mammalyx. Jag går för tillfället hos Lotta på Hårlyckan. Jag tycker det är spännande att testa olika frisörer, så nu är det i Heberg jag går. Klipp och färg ska jag unna mig minsann. 


På eftermiddagen ska jag och barnen till lekplatsen på Vallarna. För er som inte bor i Falkenberg kan jag berätta att det är ett centralt beläget strövområde, med lekplats, balansbana och lite smådjur. Hoppas alltså på fint vårväder!



3 kommentarer:

  1. Får man se en bild på nya frisyren? Kul och skönt att gå till frisören. Kram!

    SvaraRadera
  2. Ser jätegoda ut dina biffar:) Härligt med lite egentid och vi får hoppas att du blir nöjd med kallufsen i morgon;)

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.