söndag 26 februari 2012

KYCKLING MED TOMATER OCH KRÄMIGT OSTTÄCKE


I dag är sista lediga dagen på mitt lov, i morgon börjar skolan igen för mig och barnen. Har verkligen haft ett underbart lov med hela familjen hemma. Lars har slitit med uthuset, som nästan är helt omklätt nu. Jag har skött markservicen hemmavid, ett minst sagt viktigt jobb det också. 


Tjejfesten i går var mysig med jättegod mat. Så underbart att bli serverad mat och bara få sitta och njuta. Vi tittade så klart på Mello och var rörande överens om att Danny hade för mycket kläder på sig. Vi som tittade var alla kvinnor i trettiofemårsåldern... Perrelli däremot kunde gott klätt på sig, kan ju få urinvägsinfektion stackarn.



I torsdags bjöd jag på den här rätten när jag hade vingänget på besök. En smarrig rätt med dubbla såser och massa goda smaker. Så himla fräscha färger på bilden ovan tycker jag. Sedan täcktes färgerna av sås, mindre färg men med mer smaker.


Kyckling med tomater och krämigt osttäcke

4 kycklingfiléer
1 msk potatismjöl
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
8-10 soltorkade tomater, strimlade
1 ask cocktailtomater (250 g)
1 kruka basilika, bladen strimlade
2 dl vispgrädde
½ dl fransk senap
2 vitlöksklyftor, pressade
1 dl crème fraiche
100 g Philadelphiaost
2 dl riven ost


Sätt ugnen på 200°. Pudra potatismjölet över filéerna (tex med en teboll). Stek den i smör så att de får fin färg och krydda med salt samt peppar. Lägg filéerna i en ugnsfastform. Strö över de soltorkade tomaterna och fördela cocktailtomaterna runt kycklingen. Strö över hälften av basilikabladen. Vispa ihop grädde, fransk senap och vitlök. Häll runt kycklingen. Blanda crème fraiche med Philadelphiaost, smaka av med lite salt och vitpeppar. Fördela över kycklingen och strö över osten. Gratinera i 20 minuter. Strö över resten av basilikan vid servering.


Receptet hittade jag inne hos Remsan med den fina bloggen Remsans bistro






Ha en fin dag i solen kära vänner!

8 kommentarer:

  1. Ser riktigt krämigt och gott ut!

    SvaraRadera
  2. SV: du den räkmackan har jag faktiskt ätit! När vårt plan blev försenat en gång fick vi checka in där och äta deras räkmacka! Nästan så de va värt förseningen ju ;)

    SvaraRadera
  3. Ser ju hur gott ut som helst. Tjejfester är så mysiga : ) Finns ju ingen gång som tjejer äter så mycket som när det bara är tjejer ; ) mums : ) kram Sofia

    SvaraRadera
  4. Mums vad smarrigt,själv är man ledig i morgon så de ska bli så skönt

    SvaraRadera
  5. Riktig bjudmat ser det ut som. Vilken tur dina vänner har! Kram!

    SvaraRadera
  6. Såg nu att du testat receptet. Kul!

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.