Den här muslin är supergod och dessutom supernyttig, en riktigt GI-musli. Jag brukar göra en sats och sedan är jag jättehård mot Lars, som inte får gå och ta när han vill vill. Det är MIN frukostmusli...
GI-musli
2 1/2 dl dinkelflingor
2 1/2 dl fiberhavregryn
1 dl solroskärnor
1 dl psylliumfrön
1 dl linfrön
1 dl kokosflingor
2 dl hackad mandel (valfria nötter fungerar)
1 dl russin
1 dl gojibär
2 1/2 dl vatten
1/2 dl honung
2 msk rapsolja
Blanda vatten med olja och honung.
Blanda de övriga ingredienserna, utom russinen och gojibären. Häll i honungsvattnet och blanda runt. Häll blandningen på en bakplåtsbeklädd plåt och sätt in i ugnen på 200 grader. Muslin ska vara inne i ugnen i ca. 30 minuter, men var femte minut måste det röras om i blandningen så den inte bränns.
Ta sedan ut och låt svalna. När muslin kallnat ska russinen och gojibären blandas i. Häll upp i en snygg burk och låt den stå framme och synas.
Sist jag gjorde den här dubblade jag mängden havregryn och dinkelflingor. Det blev bra det också.
En fin gå-bort-present tycker jag, om man häller det i en fin burk med fint lock.
I kväll ska jag på tjejfest och kommer bli bjuden på 3-rätters. Vilken lyx!
Smarrig musli! Jag brukar göra nästan liknande :) Var snäll mot Lars ;D
SvaraRaderaKul med tjejkväll! Själva har vi haft festligheter hela dagen då maken fyllt jämnt! Kommer upp på bloggen imorgon för nu är jag helt slut, puhh! :)
Hemmagjord musli är det bästa!
SvaraRaderaHaftigt med hemmagjord muesli, har aldrig testat pa det annu:))
SvaraRaderaTack for tipset:)
åhåhå, jag förstår att han inte får nalla som han vill, den skulle nog försvinna på ett kick, så god som den låter <3 Kul med gojibär i, det gillar jag =D
SvaraRaderaHej!
SvaraRaderaJag håller precis på att göra din müsli! Har aldrig gjort egen förut :P Det var dock svårt att undvika att det blev "klumpar" i ugnen :( Hur gjorde du för att det inte skulle bli det?
Hur länge håller den i skafferiet?
Kram!
så god! tack för inspirationen!
SvaraRadera