tisdag 26 november 2013

KYCKLINGGRYTA MED SPENAT OCH BUTTERNUT-PUMPA

Köpte för någon vecka sedan hem en butternutpumpa och lade den i fruktskålen. Och där låg den och spanade på mig varje gång jag gick in i köket. Nästan så den sträckte lite på sig varje gång vi plockade en frukt vid sidan av den. Så igår blev det äntligen pumpans tur att bli plockad. 

Det blev en riktigt god och het gryta med kyckling, pumpa och spenat. Hettan kom från sambal oelek. Vi åt den som en matigare soppa, helt utan tillbehör. Verkligen gott och något jag absolut kan rekommendera er att testa. 





Kycklinggryta med spenat och butternut-pumpa
5 kycklingfiléer
1 dl mjöl
1 gul lök
1/2 butternut-pumpa
3 vitlöksklyfta
1 lagerblad
8 dl kycklingbuljong
1 dl vitt vin
2 tsk sambal oelek
140 g babyspenat
Chili explosion
flingsalt & svartpeppar

Skär kycklingen i bitar och vänd bitarna i mjöl. Bryn i smör/olja och lägg åt sidan. Skär löken i skivor och fräs den i smör tillsammans med pressad vitlök. Häll tillbaka kycklingen i grytan och tillsätt buljong, sambal oelek, lagerblad och vin. 
Skala och skär pumpan i bitar som är ungefär 2 cm stora. Lägg i pumpan i grytan och låt småputtra tills pumpan känns klar. Överkoka inte pumpan. Vänd till sist ner spenaten i grytan och smaka av med salt, peppar och chili explosion. Smaklig spis!




//Malin






8 kommentarer:

  1. Haha jag kan se framför mig hur pumpan skriker " Take me, Take me" för att sedan brista ut i en stor suck när han/hon inser att äpplet var mer intressant!

    SvaraRadera
  2. Stor gillamarkering på den här typen av recept! Älskar allt-i-ett om det så är en gryta, soppa eller gratäng...

    SvaraRadera
  3. Håller med Sara (och Ann-sofie också iofs), allt-i-ett är GRYMT. Och så gott med spenat och pumpa.. och sambal.

    SvaraRadera
  4. Hahaha. Vi har PRECIS samma situation här! Men vår lille pumpa har tyvärr inte blivit plockad ännu. Imorgon så!

    SvaraRadera
  5. Mmm...låter jättegott! Sparar receptet!
    Ha en toppen dag!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera
  6. Gott med het gryta! Och att ha mer grönsaker i grytan så att den blir komplett är ngt jag vill bli bättre på. Sambal är verkligen bra för att hetta upp grytor. Nu vill jag oxå göra gryta. NU!

    SvaraRadera
  7. Butternut pumpa är också väldigt gott att göra i ugnen med potatis, palsternacka olivolja och flingsalt,,,, basilika och grillat kött till

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.