onsdag 18 september 2013

HET KÖTTFÄRSSOPPA MED PASTA

I natt kom vi hem från vår familjesemester på Mallorca, eller Alcudia för att vara mer exakt. Åh, så bra vi haft det! Bara varit i en hel vecka, inga måsten och inga krav. 

Jag och mina fina barn på Alcudia beach.

Vi åkte med Ving och bodde på ett hotell som heter Sea Club. Där hade vi en lägenhet med två rum och ett litet kök. Inte för att vi lagade någon som helst mat där, nej kylskåpet var endast till för vatten och diverse annan dryck. 

I vårt hotellpaket ingick alla frukostar och sedan fem luncher och fem middagar. Så de flesta dagarna var det bufféer i hotellrestaurangen som gällde för oss. Funkade helt ok faktiskt. Under kvällarna bjöds det på olika teman, till exempel Tex mex, oriental och Mediterranean. Vid alla mål serverades dessertbuffé, även vid frukosten fanns det olika söta kakor att välja bland. Jag ska INTE väga mig på länge!



Så här tillbringade jag mycket av min tid. 


I dag har jag och Lars arbetat och barnen varit i skolan. De tyckte nog de skulle få stanna hemma och vila upp sig i dag, men icke då. Tillbaka till vanliga rutiner och vardagsbestyr. Hoppas solbrännan sitter i alla fall en vecka. 

Det har blivit en del pommes under veckan faktiskt. Jag önskar så att jag inte tyckte om det, men det gör jag. Ludvig har ätit chicken nuggets och pommes hela veckan och Ellas favorit var pasta med tomatsås, även om hon testade på mycket annat också. 

I kväll var jag sugen på något jag inte ätit under veckan i solen, så det fick bli en soppa. En lite hetare variant av köttfärssoppa. 





Het köttfärssoppa med pasta
1 kg nötfärs
1 gul lök
4 morötter
2 liter vatten 
2 msk lantbuljong
2 msk kalvfond
1 burk Mutti krossade tomater
1 tsk balsamvinäger
3 dl minipasta
1 röd paprika
1-2 vitlöksklyftor
1 msk sambal oelek
1/2 tsk chili flakes
1/2-1 tsk cayennepeppar

flingsalt, chili explosion & svartpeppar

Finhacka löken och fräs den tillsammans med köttfärsen. Häll upp 2 liter vatten i en kastrull, blanda ner lantbuljong, fond, krossade tomater och köttfärs. 
Skala och dela morötterna i bitar, lägg ner i kastrullen tillsammans med sambal oelek, balsamvinäger och finhackad vitlök. 
Salta och krydda soppan med svartpeppar, cayennepeppar, chili explosion och chiliflakes. Låt soppan småputtra cirka 15-20 minuter. När morötterna känns klara, hälls pastan i tillsammans med röd paprika i bitar. Jag använde mig av minnestronepasta, alltså minipasta, men vilken pasta som helst funkar. 

En god och värmande soppa perfekt för kalla höstkvällar.




//Malin







10 kommentarer:

  1. Nu börjar det bli sopptider. Den sköna sensommaren byttes ju plötsligt ut mot höstrusk. Men det kändes ändå skönt att få tända ljus och mysa lite inne. Allt får en annan lunk.
    Förstår att det är blandat att komma hem igen, säskilt när man fortfarande njuter för fullt.

    SvaraRadera
  2. Gott med soppa nu när det blivit kyligare. Kram

    SvaraRadera
  3. Ni verkar ju ha haft en riktig toppenvecka på Mallis, och strunta i vågen - man får unna sig när det är semester! Men förstår samtidigt att man vill snabbt in i rutinerna igen, hoppas det inte blir för stor omställning! Kram

    SvaraRadera
  4. Precis som det ska vara på semester - bara vara...

    Har faktiskt aldrig gjort köttfärssoppa. Det är något med att ha färsen i så mycket tunn vätska som är avtändande för mig... Men smakerna är det ju inget fel på!

    Kram & välkommen tillbaka!

    SvaraRadera
  5. Nu längtar jag till värmen! Attans...

    SvaraRadera
  6. Oh vad härligt med lite solsemester så här på höstkanten. Jag sitter och drömmer mig bort på alla resesidor just nu och planerar en tripp till våren. Det är inte så dumt det heller:)

    SvaraRadera
  7. Låter som om ni haft det riktigt riktigt härligt!

    Men ganska härligt att komma hem och få lite ordning och reda på allt också!

    SvaraRadera
  8. De där desserterna!! Mår lite illa när jag tänker på det. Som jag hoppades avslutade vi med texmex i går kväll innan vi åkte hem. Det var bäst på hela veckan. Nu är det lite nyttigare mat som gäller. Vi vågade ställa oss på vågen. Det var positivt kan man säga...

    SvaraRadera
  9. Men alltså, hur jobbigt och tråkigt ser och låter inte detta...:) Nej då, det är ju precis så man vill ha det på sin semester, god mat och mycket vila och avkoppling, det är grejer det!

    Kramar

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.