söndag 4 augusti 2013

STEKT NYFÅNGAD MAKRILL MED DILLSÅS


Lars pappa har en båt, eller en snipa rättare sagt. Den heter Annie, samma namn som min stuga och som Lars mormor som gick bort för snart 12 år sedan. För er som missat så bor jag och Lars i Annies gamla hus och vår butik Annies Stuga ligger i uthuset på tomten. 

På sommaren används snipan flitigt till fiske. Makrill, torsk och krabbor är det som gäller. Det är inte bara svärfar som fiskar, utan även Lars uppskattar flera timmar ute på öppet hav. Vilket jag inte gör. Till och med ett blekstilla hav är för vågigt för mig. 

I dag var det Lars och tre kompisar som drog till sjöss. I sju timmar var de ute och 103 makrillar fick de upp. Inte illa alls faktiskt. 



Kvällsmaten i dag var alltså löst, stekt makrill fick det bli. Mina föräldrar, som var på besök, blev glada över beslutet.

Makrillen gjorde jag inte mer med än att jag saltade och pepprade med vitpeppar och stekte dem sedan i smör. Till fisken serverade jag kokt potatis, svärmors lingonsylt och en riktigt god sås med smak av dill. 

Dillsås
2 msk vetemjöl 
3 dl mjölk
2-3 msk majonäs
2 msk hackad dill
1/2 msk vegeta
Flingsalt & svartpeppar

Häll mjölken i stekpannan fisken stektes i och vispa ur smakerna med en visp. Blanda mjölet med lite vatten och vispa ner detta i mjölken. Låt sjuda i ca. 5 minuter. Blanda därefter i majonäs, vegeta och hackad dill. Smaka av med salt och peppar. 




Makrill är fina fiskar. Jag gillar deras mönster, kanske blir det det nya modet. I stället för leopardmönster kommer det nya att vara makrillmönster. Vad tror ni, hänger ni på?

I morgon ska jag med barnen och mina föräldrar till High Chaparral. Det ska pangas och ätas tex mex dagen lång. Så det så!




//Malin



7 kommentarer:

  1. Vad gott det lät och såg ut! Helt nyfångad fisk, mums!

    Kram Jenny

    SvaraRadera
  2. Stekt nyfångad makrill är himlen! Och snygga firrar, jag håller med!
    Ha det så skoj i Vilda västern!

    SvaraRadera
  3. Hej Malin!

    Hoppas det inte blir dubbla hälsningar nu...))en försvann tror jag...

    Svar på din fråga är att jag går på mässan på lördagen. Stressar som en tok för att hinna på en dag, men det brukar gå, sen är huvet rätt slut...

    Ska bli kul att komma upp då jag inte var där sist pga annat uppdrag.

    Kram!

    SvaraRadera
  4. Snygga fiskar det där. Makrillmönstrat - jag är på!

    SvaraRadera
  5. Nja, makrillmönster vete sjutton! Min sambo är ju gaisare (hu!!!) så det skulle ju vara för att glädja honom då. Det känns som ett mönster som inte skulle gå hem i Stockholm, hihi! Men det är en bra idé!

    Jag är ingen älskare av makrill. Född på östkusten som jag är föredrar jag annan fisk. Makrillen är så himla fet och har ofta en lätt bismak som jag inte riktigt klarar. Rökt är den godast om du frågar mig. Gärna med dillmajjo och kokt potatis! Kramisar till världens goaste Malin!

    SvaraRadera
  6. Jag dreglar... Nu snackar vi färsk fisk. Vilken lyx! Galet gott.

    SvaraRadera
  7. WOW vilka underbara bilder du bjuder på:) din blogg är alltid så mysig att besöka.

    Om du vill ha lite höstmode inspiration kan du kolla in min nya post:)

    Ha en härlig dag:)

    LOVE Maria at inredningsvis.se - the Swedish design blog

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.