Ofta blir det tyvärr att de slängs när de blir bruna, men ibland bakar jag med dem. Så blev det den här gången. Banankaka med valnötter är faktiskt riktigt gott. Alla sorters banankaka gillas av mig. Inte fel med lite mandelmassa i heller som den här eller med choklad som den här. Tycker man om kaffesmak så kan man testa den här med kaffefrosting.
Hade inget strösocker hemma i dag, så jag använde Stevia för första gången. Jag märker ingen skillnad alls faktiskt. Så det kanske blir en fortsättning på det. Ska visst vara lite nyttigare än vanligt socker.
Banankaka med valnötter
100 g rumsvarmt smör
2 1/2 dl socker, Stevia
4 dl mjöl
1 msk bakpulver
1/2 tsk salt
5 bananer, mogna och mosade
2 ägg
2 dl valnötter
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en bakform.
Vispa socker och smör i en skål. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en annan skål och rör ner det i smörblandningen. Tillsätt mosad banan, ägg och grovt hackade valnötter
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme. Täck över formen med aluminiumfolie om den får för mycket färg. Ta ut formen och lossa brödet från kanterna med en kniv medan det fortfarande är varmt. Låt svalna i formen med en handduk över.
Blanda till lite frosting av florsocker och vatten och ringla detta på kakan. Garnera med några hela valnötter.
Blanda till lite frosting av florsocker och vatten och ringla detta på kakan. Garnera med några hela valnötter.
Recept: tasteline.com
Till lunch i dag blev det en favorit i repris. Jag bjöd hit min mormor och morbror till att äta stekt makrill med mig och barnen. Mormor är 95 år gammal och åt som en häst. Eller i alla fall en liten ponny. Men hon sa själv att hon inte ätit så mycket på länge.
Så många gånger som jag ätit mormors köttbullar och stek med med gräddsås, så känns det härligt att kunna bjuda henne på mat. Mmm, så mycket gott jag ätit hos mormor-Majken. Och varje gång har hon bjudit på efterrätt, för så ska det vara enligt henne.
Kakan fick de till efterrätt. Mätta och nöjda begav sig hemåt någon timme senare, då med lite kaka i en låda till kvällskaffet.
//Malin
Banankaka är verkligen gott och jag tycker också att valnötter och banan passar bra ihop. Ett tips om ni inte äter bananerna är att frysa dem skalade och skivade och använda i smoothies :) Kram
SvaraRaderaMin dotter och jag pratade just om banankaka idag och det här gjorde bara mig ännu mer sugen. Blir till att baka imorgon tror jag minsann:) Kram
SvaraRaderaDet är så gott med banankaka och valnötter passar perfekt i!!
SvaraRaderaKram
Åh, nu längtar jag efter min mormor! Så mysigt att få bjuda henne på middag!
SvaraRaderaBanankaka gör jag också gärna. Med kaffe smak har jag aldrig provat - måste göras så klart! Kram på dig, fining!
Mums, så gott med bananer i bakverk! :)
SvaraRaderaKram kram
//Lana