söndag 10 februari 2013

SEMLE-CUPCAKES


Efter stängningen av butiken i eftermiddag ska jag rusa iväg till en workshop som anordnats här i Glommen. Det ska skapas konst och musik med inspiration från Glommen, fyren och fisket vi har runt om oss. 20 konst- och musikintresserade kvinnor ska samlas runt detta tema. Jag kommer inte hinna vara med att skapa konst, men däremot har jag skapat fikat för eftermiddagen. På deltagarlistan står jag uppskriven som matkonstnär, inget dåligt epitet det inte!

Eftersom det är Fettisdagen på tisdag tänkte jag att semlecupcakes skulle passa fint. Lite lättare att både göra och äta än vanliga semlor. Ett väldigt bra alternativ alltså, eller varför inte göra båda delar...

Receptet på muffinsen hittade jag inne hos Gunn med bloggen Kaksmulan. Gunn är en av de härliga kvinnorna jag träffade på Bloggträffen i höstas. Gunn har också en webshop där hon säljer de häftiga förklädena du kan tänka dig. Riktigt fina grejer! Webshopen hittar ni här

Semle-cupcakes
4 ägg
3 dl socker
100 g smör
1 dl mjölk
4 dl mjöl
2 1/2 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 tsk kardemumma, jag tog hel som jag stötte i mortel. Ger mer och godare smak tycker jag.

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret och häll på mjölken. Blanda med äggsmeten. Blanda mjöl, bakpulver, salt och kardemumma och vänd försiktigt ner i äggsmeten.
Fyll muffinsformar till 3/4 och grädda i 200 grader i ca. 12-15 minuter. 

Semlefyllning
200 g mandelmassa
1 dl grovhackade mandlar
1 krm vaniljpulver
1/2 msk ljus sirap
mjölk

Riv mandelmassan på rivjärn och blanda sedan i hackade mandlar, vaniljpulver och sirap. Späd med mjölk till önskad konsistens. 

Skär ut en trekant ur cupcaksen, gröp ur lite kaka, fyll med mandelmasseröra och spritsa på grädde. Sätt på locket och sikta över rikligt med florsocker. 


När cupcaken är klar, kokar du dig en kopp kaffe eller te och sätter dig och njuter en stund. Tänd ett ljus och läs din favorittidning. Detta är en order!




Har ni vägarna förbi Glommen i eftermiddag så titta in min butik Annies Stuga. Där bjuder jag nämligen på kaffe med dopp i dag. Chocolate chip cookies med Never stop ligger framdukat till mina kära kunder i dag. 

Butiken har öppet till klockan 15.00 och butiken är full av härliga vårnyheter från bl.a. Ib Larsen, Affari och Klinta.



//Malin


14 kommentarer:

  1. Vilket bra alternativ till vanliga semlor! Kram

    SvaraRadera
  2. Mycket fyndig version på semlor måste jag säga, mer i min smak... Hoppas du får en trevlig eftermiddag som matkonstnär, vilket epitet :-)

    Kram Lotta

    SvaraRadera
  3. Har sett denna variant på flera håll och de ser så goda ut... man kanske skulle ta och testa! :) Kram!

    SvaraRadera
  4. Vad gott det låter med semle cupcakes. Extra gott med mandel gojjan!!

    SvaraRadera
  5. Jammi va goda dom ser ut
    Kram Liselott

    SvaraRadera
  6. Ingen dålig titel minsann, hur passande som helst ju! Låter som det är upplagt för en trevlig träff, hoppas ni hade det bra.

    Kramar

    SvaraRadera
  7. Matkonstnär tycker jag var en väldans passande titel på dig, den kan du skriva ned på visitkortet! Hoppas det var en lyckad kväll. Kul att du gillade mina semlecupcakes, jag ska baka dem i veckan och tack söra för länkar.
    Ser fram emot den dagen då jag äntligen lyckas ta mig till Annies stuga.
    Kram

    SvaraRadera
  8. Matkonstnär låter mycket trevligare än vanlig konstnär. Helt klart vad du är! Det var en fin titel.
    Jag spanade också på de där semle-cup cakesen och kändes som ett bra alternativ för mig som är kass på att baka bullar (även släta). Lowe älskar dessutom att baka muffins. De vanliga köper jag eller mumsar i mig hos mamma :-)

    SvaraRadera
  9. Gud vilka snygga cuppisar! Semlecupcakes måste jag också pröva. Det är ju superbra att variera den vanliga semlan ju;)

    SvaraRadera
  10. Gahhh vad gott matkonstnär det är du det : ) stor kram från semester Sofia i Dalarna

    SvaraRadera
  11. Din bakning är rena konsten tycker jag! Jag får tänka mig ett besök hos dig, i väntan på våren. Då kommer jag igen. Kram, fina Malin.

    SvaraRadera
  12. Matkonstnär passar in superbra på dig! Vilka bakverk!! Annorlunda och kul! Kul verkar även den där workshopen :-) Ha en go kväll!

    SvaraRadera
  13. Hej Malin!

    Tänk att vi fick se Dannys bringa igen...
    Jag har "lånat" en bild av dej på dina söta semle cupcakes och länkat givetvis
    Hoppas de är okej?

    Massa kramar

    SvaraRadera
  14. Undrar om jag är sist i Sverige på att tänka tanken "semle-cupcakes"? Det är ju en jättebra idé att göra en cupcakesvariant av semla, hur kan jag helt ha missat det? Skandal. Kan du inte skicka hit några? ;-) Kram!

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.