tisdag 29 januari 2013

3 X CUPCAKES


I söndags kväll fick det bli bakning och det i form av cupcakes. Gjorde en dubbel sats, som jag smaksatte på tre olika sätt och sedan garnerade på tre lika olika sätt. Fick ihop 30 härliga cupcakes som jag glatt både mina och Lars kollegor med. Ja, även mamma, mormor och morbror fick smaka och så barnen förstås.  


Jag använde Leila Lindholms grundrecept på cupcakes, och lät en av delarna vara ungefär som ursprungsreceptet och de två andra fick smaksättningar.

Grundrecept cupcakes
3 ägg
2 1/2 dl socker
1 tsk vaniljpulver
100 g smör
1 dl mjölk
3 1/2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

Sätt ugnen på 175 grader
Vispa ägg, socker och vaniljsocker.
Smält smöret, häll i mjölken och blanda det i äggsmeten.
Blanda mjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Titta nu vilken smaksättning ni vill ha.
Placera ut formar i en muffinsform och fyll formarna till 2/3 med smet.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.

Smaksättningar
1. Ursprungsreceptet behölls och de toppades med Fluff på burk, som jag bredde ut kakan och som sedan doppades i mörk choklad och toppades med strössel. 
2. Skal och saft av en lime. Topping är 50 g smält vit choklad som blandas med 50 g philadelphiaost. Får ökas på om man gör hel sats cupcakes, då 200g av varje. Avslutas med lite grönt strössel.
3 En burk Nöt-Crème värms lite i micron och blandas ner i smeten. De toppas sedan av Nutella och en hasselnöt. 




//Malin


15 kommentarer:

  1. Mums, visst är det perfekt när man kan variera en och samma grundsmet, me like ;). Brukar också köra Leilas grundrecept, de där med fluff måste jag nog ta och testa, är det marchmallowsfuff?
    Om alla är friska här till helgen ska vi åka uppåt. Har du öppet i som vanligt i helgen?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Japp, fluff på burk. Den fluffar upp sig väldigt mycket när den kommer utanför burken.

      Jag har öppet som vanligt heeeela helgen.

      Kram kram

      Radera
  2. Åh de är riktigt gott och perfekt att variera när man ändå gör stor sats.
    de där med nötcreme låter ju sjukt gott,de måste ja nog testa

    SvaraRadera
  3. Nötcreme är ju inte äckligt nån stans ;-)

    Kram kram

    SvaraRadera
  4. Längesen jag bakade muffins och cupcakes gör jag sällan eller aldrig. Festligt och gott! Perfekt att variera på samma smet!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är ju faktiskt väldigt gott och lite festligt.

      Kram kram

      Radera
  5. Mums, så fina cupcakes! Hoppas allt är bra med dig, kram!

    SvaraRadera
  6. Vilka fina cupcakes du gjort! Leilas recept är kanonbra men jag lyckas då aldrig med frostingen som du gjort här. Gör det för sällan :p

    SvaraRadera
  7. ÅHHH Vilka fina och vad de ser goda ut gahhhhhhhhh : ) kram Sofia

    SvaraRadera
  8. Men tjooo vad det var längesedan!! Jag måste bli bättre på det där med kommentarer, men himmel, tiden räcker inte till bland alla mina galna projekt ;o))
    Hoppas att du har det bra vännen!! Och butiken har du väl i full gång också. Ja, januari är en svår månad....därför bestämde jag mig för att inte ha öppet. Kallt som sjutton har det också varit där ute ;o) Men nu har vi fått ut värme och jag ska gå där ute och pyssla på fredag. Öppnar igen den 9/2. Måste hinna med ett stort loppis till, därför öppnar jag inte nu till helgen...hihi!!
    Webbutiken fick sig en rejäl start i alla fall och jag har fått massor av beställningar och reservationer. Det är ju kul!
    Längtar till våren nu och tills det blir lite varmare, så att jag också kan utnyttja verandan. Som sagt, har fått in en massa nya varor som ska få plats :)

    Må gott och njut din onsdag!
    Kramar
    Ulrika

    SvaraRadera
  9. Mmm vad gott!!!
    Ha en strålande dag
    Kramar från Victoria på www.victoriasprovkök.se

    SvaraRadera
  10. Så fina vännen....gillar att du har varierat dom. Jag har aldrig testat fluff på burk faktiskt :) Kram!

    SvaraRadera
  11. Så mumsigt med tre olika sorters cupcakes! Vad lyckliga era kollegor måste vara när ni stiger in på jobbet med en massa godsaker:) Kram

    SvaraRadera
  12. Det är inte illa att göra flera sorter! Vilken tur de har som får smaka av dina vackra och goda kakor! Jag ska också göra Leilas cup cakes på fredag och dekorera dem med färdig Philadelphia Marabou. Jag är lite trött efter all sjukdom men ska nog reda ut en middag trots allt. Kram!

    SvaraRadera
  13. Det var evigheter sedan jag bakade cupcakes:) det är ju underbart gott och roligt att dekorera:) Nötcreme! Mmm kan man leva på det?

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.