I söndags kväll fick det bli bakning och det i form av cupcakes. Gjorde en dubbel sats, som jag smaksatte på tre olika sätt och sedan garnerade på tre lika olika sätt. Fick ihop 30 härliga cupcakes som jag glatt både mina och Lars kollegor med. Ja, även mamma, mormor och morbror fick smaka och så barnen förstås.
Jag använde Leila Lindholms grundrecept på cupcakes, och lät en av delarna vara ungefär som ursprungsreceptet och de två andra fick smaksättningar.
Grundrecept cupcakes
3 ägg
2 1/2 dl socker
1 tsk vaniljpulver
100 g smör
1 dl mjölk
3 1/2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Sätt ugnen på 175 grader
Vispa ägg, socker och vaniljsocker.
Smält smöret, häll i mjölken och blanda det i äggsmeten.
Blanda mjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Titta nu vilken smaksättning ni vill ha.
Placera ut formar i en muffinsform och fyll formarna till 2/3 med smet.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
Smaksättningar
1. Ursprungsreceptet behölls och de toppades med Fluff på burk, som jag bredde ut kakan och som sedan doppades i mörk choklad och toppades med strössel. 2. Skal och saft av en lime. Topping är 50 g smält vit choklad som blandas med 50 g philadelphiaost. Får ökas på om man gör hel sats cupcakes, då 200g av varje. Avslutas med lite grönt strössel.
3 En burk Nöt-Crème värms lite i micron och blandas ner i smeten. De toppas sedan av Nutella och en hasselnöt.
//Malin
Mums, visst är det perfekt när man kan variera en och samma grundsmet, me like ;). Brukar också köra Leilas grundrecept, de där med fluff måste jag nog ta och testa, är det marchmallowsfuff?
SvaraRaderaOm alla är friska här till helgen ska vi åka uppåt. Har du öppet i som vanligt i helgen?
Japp, fluff på burk. Den fluffar upp sig väldigt mycket när den kommer utanför burken.
RaderaJag har öppet som vanligt heeeela helgen.
Kram kram
Åh de är riktigt gott och perfekt att variera när man ändå gör stor sats.
SvaraRaderade där med nötcreme låter ju sjukt gott,de måste ja nog testa
Nötcreme är ju inte äckligt nån stans ;-)
SvaraRaderaKram kram
Längesen jag bakade muffins och cupcakes gör jag sällan eller aldrig. Festligt och gott! Perfekt att variera på samma smet!
SvaraRaderaDet är ju faktiskt väldigt gott och lite festligt.
RaderaKram kram
Mums, så fina cupcakes! Hoppas allt är bra med dig, kram!
SvaraRaderaVilka fina cupcakes du gjort! Leilas recept är kanonbra men jag lyckas då aldrig med frostingen som du gjort här. Gör det för sällan :p
SvaraRaderaÅHHH Vilka fina och vad de ser goda ut gahhhhhhhhh : ) kram Sofia
SvaraRaderaMen tjooo vad det var längesedan!! Jag måste bli bättre på det där med kommentarer, men himmel, tiden räcker inte till bland alla mina galna projekt ;o))
SvaraRaderaHoppas att du har det bra vännen!! Och butiken har du väl i full gång också. Ja, januari är en svår månad....därför bestämde jag mig för att inte ha öppet. Kallt som sjutton har det också varit där ute ;o) Men nu har vi fått ut värme och jag ska gå där ute och pyssla på fredag. Öppnar igen den 9/2. Måste hinna med ett stort loppis till, därför öppnar jag inte nu till helgen...hihi!!
Webbutiken fick sig en rejäl start i alla fall och jag har fått massor av beställningar och reservationer. Det är ju kul!
Längtar till våren nu och tills det blir lite varmare, så att jag också kan utnyttja verandan. Som sagt, har fått in en massa nya varor som ska få plats :)
Må gott och njut din onsdag!
Kramar
Ulrika
Mmm vad gott!!!
SvaraRaderaHa en strålande dag
Kramar från Victoria på www.victoriasprovkök.se
Så fina vännen....gillar att du har varierat dom. Jag har aldrig testat fluff på burk faktiskt :) Kram!
SvaraRaderaSå mumsigt med tre olika sorters cupcakes! Vad lyckliga era kollegor måste vara när ni stiger in på jobbet med en massa godsaker:) Kram
SvaraRaderaDet är inte illa att göra flera sorter! Vilken tur de har som får smaka av dina vackra och goda kakor! Jag ska också göra Leilas cup cakes på fredag och dekorera dem med färdig Philadelphia Marabou. Jag är lite trött efter all sjukdom men ska nog reda ut en middag trots allt. Kram!
SvaraRaderaDet var evigheter sedan jag bakade cupcakes:) det är ju underbart gott och roligt att dekorera:) Nötcreme! Mmm kan man leva på det?
SvaraRadera