tisdag 18 september 2012

ORIENTALISK RÄKPANNA


Jag skulle vilja vara så planerad att jag skriver veckomatsedel, men tyvärr är jag inte den sortens person. Det blir smörgås och yoghurt till kvällsmat några dagar i veckan, vilket Ludvig tycker är det absolut bästa. När det gäller lagad mat blir det ofta som i går, det vill säga jag åker till affären och går runt tills jag kommer på vad jag vill äta till kvällsmat. Alla sätt är bra utan de dåliga, eller hur?

Gårdagens mat blev, även om den inte var välplanerad, väldigt god. Detta är ett gammalt recept från min receptbok med handskrivna recept. Jag lade till lite och drog ifrån lite. Får nog titta lite djupare i den receptboken tror jag, hittade massa gott som jag glömt av. Både handskrivna recept och en stor mängd utrivna recept från diverse veckotidningar. Sådana som jag tänkt att jag någon gång ska klistra in en ett album, men inser att detta INTE kommer ske någon gång snart. 

Orientalisk räkgryta
500 g räkor
1 tsk curry
1 tsk paprikapulver
1/2 purjolök
1 röd paprika
10-15 körsbärstomater
1 msk tomatpuré
1 msk frank senap
1 dl vitt vin (1 msk vitvinsvinäger)
1 tsk italiensk salladskrydda
1/2 fiskbuljongtärning
1 vitlöksklyfta
2 dl grädde/matlagningsgrädde 
2 dl creme fraiche

Fräs curry, paprikapulver, paprika, tomater och purjolök i smör. Blanda i tomatpuré, senap, vin, salladskrydda och buljongtärning. Låt småputtra några minuter. Häll i grädde och finhackad vitlök. Lägg till sist i räkorna och låt dem bli varma, inte mer än så. Servera tillsammans med ris och en sallad. 


Nu blir det tv-soffan och en kopp te. Svenska Hollywoodfruar ska få förgylla min kväll. 

God kväll på er alla söta!








11 kommentarer:

  1. Orientaliskt är alltid gott!

    Ja, vi veckoplanerar väl inte heller men några måltider framåt blir det nog ändå både medvetet och omedvetet.

    Njut av din kväll, kram!

    SvaraRadera
  2. Goda smaker och en så fin bild!

    Bra att kartan kommit fram, då är du också snart på väg!

    Kramar

    SvaraRadera
  3. Jag veckoplanerar inte heller, men ibland skulle man komma mycket lättare undan om man gjorde det :) Kram

    SvaraRadera
  4. Vad gott det lät!

    Jag veckoplanerar inte heller, gjorde det förr... Och jag har också fina handskrivna recept som jag förr tänkte skulle hamna på snyggare plats än bakom en plastficka,...men det där ligger långt fram i tiden...*haha*... En stor receptpärm har jag dcok, och en annan stor för bara fika/kakor. Funkar det också. Fast man borde leta recept i de där lite oftare för där finns mycket man aldrig provat och som borde göras om!

    Ja tänk att bo granne med en sån duktig matlagare/bakare som dig...oj oj oj, inte bra för figuren skulle jag tro!
    Kramar!

    SvaraRadera
  5. Alla sätt att få mat på bordet är bra, med eller utan veckomatsedel!

    Visst är det bra att man river ur och sparar. Men man hinner ju aldrig laga allt!

    Trevlig kväll!

    Kram Lotta

    SvaraRadera
  6. Verkar jättegott!

    Vi har en "månadsplanering"...hujja vad det låter präktigt, men det är en hyfsad uppskattning på rätter utifrån vad vi har i frysen. Övriga kompletteringsvaror köper vi på måndagar - första reklambladsdagen, då kan det vara lite inspiration och förändringar utifrån vad de har på drive just då. Spontant blir det också ibland förstås, men vårt schema är så pressat nu med aktiviteter hit och dit att vi inte hinner gå och strosa i mataffären och drömma ihop goda maträtter på plats, även om vi skulle vilja göra det. :-)

    SvaraRadera
  7. Jag lagar mat, men har alltid frys och skafferi proppade så att det finns att laga av. Din räkpanna påminner om en jag gjorde förr - så god!

    Maila mig din adress så kommer din lilla vinst med posten! Kram!

    SvaraRadera
  8. Så mycket gott du har fixat till i veckan!! Grytor med lite allt möjligt i, och gärna räkor är supergott! Det där med veckohandlingen blir ju lite si och så med... oftast inköp för ett par - tre dagar. Man spar ju tid, men attan så svårt att få till det tycker jag.

    SvaraRadera
  9. Vill vill vill få till en veckomeny och storhandla på helgen men går sådär. Men brukar ha den lite löst i huvudet. Mackor har jag svårt för att äta på kvällen. Matiga äggmackor i så fall:)

    SvaraRadera
  10. Huvudsaken är ju att man äter något överhuvudtaget tycker jag :) Räkor är en klar favorit hemma hos mig!

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.