torsdag 2 augusti 2012

KYCKLINGLASAGNE


I går köpte jag kycklingfärs för, vad jag tror är, första gången i hela mitt liv. Har liksom inte blivit av. I bland köper jag vissa råvaror först efter att jag läst ett recept jag är sugen på, som den här gången. Hittade receptet på en kycklinglasagne som lät väldigt god, och till det behövdes kycklingfärs. 


Jag stod vid spisen och hade precis påbörjat lasagnen, när telefonen ringde. En timme senare satt vi vid dukat bord hos kompisar i stan. Deras ursprungliga gäster hade fått förhinder. Otur för dem och tur för oss, det var nämligen kräftor som bjöds. Kräftor, Mobergs ostpaj med kantareller, ägg, bröd och aioli. Inte illa alls!


Lasagnen blev dagen lunch i stället, vilket funkade precis lika bra, om inte bättre. 


Kycklinglasagne
400 g kycklingfärs
1 squash i tärningar (jag tog en gul)
smör till stekning
salt, peppar, paprikapulver och chiliflakes
1 strimlad purjolök
1 röd paprika i tärningar
6 dl ostsås (Jag använde Keldas färdiga ostsås)
4-6 förkokta lasagneplattor (färska)
riven ost



Salta squashen och låt ligga en stund. Stek kycklingfärsen grynig under tiden, tillsätt purjolök och paprika. Krama vätskan ur squashen och tillsätt färsen. Låt steka samman i ett par minuter och smaka av med salt, peppar, paprikapulver och mortlade chiliflakes. Röran bör ha kraftig smak. 


Täck botten med ostsås, lägg på lasagneplattor, ostsås, kycklingröra. Upprepa ytterligare ett lager. Toppa med riven ost. Grädda i 225° C i ca 25 minuter eller tills lasagnen har fått fin färg. Lasagnen blev supergod! 


Receptet kommer från Kronfågel




Nu har jag mindre än en vecka kvar tills jag börjar jobba igen. Försöker att förtränga det så gott det går och utnyttjar dagarna till fullo. Med det menar jag bland annat fikor med vänner. I går fick jag besök av Eva-Marie, som hade med sig skördegåvor till mig. Härliga grönsaker skördade i hennes trädgård. Det var tomater, bönor och gul squash. Dessutom fick jag hemmagjord flädersaft, en klar favorit bland safter. 


Skördegåvor
I dag var Annica med barn här hela dagen. Av henne fick jag muffinsformar och tekoppar med fat i silikon, att baka cupcakes i. Ska bli spännande att testa framöver. 


I dag har jag också fyllt, spacklat och täckt de tårtor som var beställda till i morgon. Garnera med fräcka figurer gör beställaren själv, det är hon fenomenal på! Linda har lovat ta kort på tårtorna när de är helt klara. Jag fyllde tårtan med dumlefluff och rårörda hallon, spacklade den med smörkräm och täckte med vit marsipan. Hoppas de smakar lika gott som de låter och att födelsedagsbarnet blir nöjd.




11 kommentarer:

  1. Även om inte Sam blir nöjd så blir säkert vi gäster det. Tårtan låter helt underbart god
    Vi ses på jobbet!
    Kram, Ulrika

    SvaraRadera
  2. Åhhh Malin gahhhh ser så gott ut : ) kram från Helsingborg snart hemfärd och back to reality ; ) tisdag uppställning gahhhh jobba igen efter 4 veckor men det ska nog gå bra : ) kram Sofia

    SvaraRadera
  3. Vilken bra rätt. Jag gillar kyckingfärs men det är lite svårt att hitta bra recept men detta verkar ju kanon!
    mvh
    Lottzy

    SvaraRadera
  4. har aldrig hört talas om kycklingfärs,låter jättegott.får ta o kolla upp de för de ser supergott

    SvaraRadera
  5. Men så trevligt att bara bli inbjuden sådär :) och du som gillar kräftor så mycket, härligt!

    Vilken härlig skördegåva från din vän, kan du laga mycket gott på, kram!

    SvaraRadera
  6. Lasagne brukar faktiskt vara godare dagen efter! Vilka fina presenter du fått! Kram

    SvaraRadera
  7. Dumlefluff måste vara makalöst gott!!! Härligt med skördegåvor!

    Jag har använt kycklingfärs mycket, då jag äter väldigt lite rött kött. Kycklingfärs är bra men kan vara lite "hård" när den stekts. Prova kalkonfärs - det är ÄNNU godare! Kram kram!

    SvaraRadera
  8. Inte illa alls att bli bortbjuden så där bara, speciellt när det bjuds på sådana godsaker som kräftor, mums!
    Nu har vi uppdaterat oss hos dej också, vi betar av er alla efterhand och det är lika spänande att se vad som hänt de seaste veckorna. Såsen med äpple ska vi absolut prova och vit nutella, det ska vi hålla ögonen öppna efter!

    Ha nu en finfin helg,
    kram

    SvaraRadera
  9. Tack för maten den var god!
    ...hmmm... hur var det nu den där ramsan fortsatte... ;)

    Det var MYCKET trevligt att träffas igen! Vi ses i höst och fixelifixar med "det andra"! Har ni scanner? Annars får du ta med den fina bilden/loggan Linda gjort och så scannar vi den hemma hos mig!

    Pöss!

    SvaraRadera
  10. Ser väldigt gott ut, har nog faktiskt inte heller köpt kycklingfärs någongång =/ Kika gärna in på min matblogg och tävla i min nya Ib Laursen-tävling =)

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.