lördagen den 4:e augusti 2012

SNABBT YOGHURTSBRÖD MED FRUKT OCH NÖTTER



Bröd, bröd, bröd, vad skulle man göra utan bröd? Jodå, jag kan klara mig utan det, och har gjort det i perioder, men det är ju så gott. Ni vet vid det här laget att det är enkla bröd jag föredrar. Bröd man bara rör ihop och sedan väntar på att få äta. Nattjästa bröd och dessa bikarbonatbröd är perfekta bröd för mig. 

Rågbröd med frukt och nötter
5 dl rågsikt
1 dl fiberhavregryn
200 g torkade frukt (aprikoser/fikon)
2 dl blandade nötter
1/2 dl linfrö
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl yoghurt
ca 4 msk pumpakärnor


Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en avlång bakform (ca 1 1/2 liter). 
Blanda dinkelmjöl och havregryn i en bunke. 
Skär aprikoserna i bitar. 
Blanda torkad frukt, nötter, linfrö, bikarbonat och salt i mjölblandningen. Rör i yoghurten och blanda till en kladdig deg. Häll degen i formen. Strö över pumpakärnorna. 
Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Låt svalna på galler. 


Recept från Mrs Sunshine




Detta blev min lunch. Nybakat bröd med smör och ost, inte illa alls. 

Ha en skön lördag i solen!

10 kommentarer:

  1. ser så gott och nyttigt ut.a samma här bröd är gott men ibland kan man va utan men så faller man tillbaks lika snabbt där igen.så gotti

    SvaraRadera
  2. Så gott! jag gillar bröd med nötter och torkad frukt i! Kram

    SvaraRadera
  3. Gillar också bikarbonat eller filmjölksbröd som jag kallar det för. Smidigt att bara blanda ihop och skjuts in i ugnen! Ett plus är just att man kan slänga i de frukt och nötter man tycker är goda, kram!

    SvaraRadera
  4. Det är kanon med filmjölksbröd, det finns oändliga variationer på dessa och det är ju perfekt att blanda ner vad man tycker om!!

    SvaraRadera
  5. LOVE ett bröd i min smak gahhhh älskar den här typen av bröd. Ska storhandla im och då ska det köpas ingredienser : ) Ha en fin lördagskväll kram från Hjo Sofia

    SvaraRadera
  6. Älskar dessa snabb-bröd som går att variera oändligt!

    SvaraRadera
  7. Det här brödet måste testas! Helt i min stil, blanda ihop, häll i formen, in i ugnen och klart.
    Ser jättegott ut!

    Kram, kram

    SvaraRadera
  8. Jag har ju äntligen börjat baka bröd och det här ser ju både gott och lättgjort ut. Väldigt vackra bilder också. Kram!

    SvaraRadera
  9. Vilket bröd så härligt! Jag har precis hittat din blogg och är redan stormförtjust :)

    SvaraRadera
  10. Letade och letade efter receptet pa detta brod som jag fick smaka av en kompis. Precis nar jag ska baka kommer jag pa att jag inte har receptet och min kompis jobbade, sa sjavklart svarade hon inte.. Sa borjade hej vilt leta pa internet och hittade receptet pa din blogg. Byt ut sirap mot honung, efter som jag inte hittat svensk sirap i Barcelona och de gick ju alldeles utmarkt!

    ps. besokte nagra dagar senare den Svenska restaurangen Pappa Sven och i deras lilla shop fanns svensk sirap... Bra till nasta gang och de lar bli valdigt snart!!

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.