onsdag 4 juli 2012

BANANKAKA MED NÖTCHOKLAD



En fullständigt fulländad banankaka, om ni frågar mig. Banan i kakan gör den saftig och lite choklad på det, försämrar den INTE. Ingen bantarkaka precis, men god är den i alla fall.  


Banankaka med nötchoklad

150g mjukt smör
1 dl strösocker
2 dl florsocker
3 mogna bananer
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
1 nypa salt
250 g nötchoklad (jag valde en från Fazer)
Hasselnötter till garnering
Smör & ströbröd till formen.


1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Vispa smör, strösocker och florsocker vitt och krämigt.
3. Mosa bananerna och rör ner i smeten, tillsätt äggen.
4. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt bland ningen i banansmeten. Hacka 150 g av chokladen och blanda med i smeten.
5. Fyll en smord och bröad form med smet och grädda i mitten av ugnen i ca 30min. Prova med sticka, den ska inte vara kletig.


Under tiden kakan svalnar ska resterande choklad smältas i vattenbad. När kakan svalnat breds chokladen övanpå och hasselnötter hackas och strös över. 


Det ursprungliga receptet är Leila Lindholms, från " A Piece of Cake"




Tänkte nu visa två bilder från mitt hem och samtidigt göra reklam för en kompis till mig, Linda Qvarford som tillsammans med sin man Peter, driver en målarfirma i Falkenberg. Det är hon som målat liljan på min vägg. Den gjordes för många år sedan, men jag är fortfarande lika nöjd med den. Deras företag heter Lilla Extra - Dekor & MåleriLinda är så konstnärlig och galet duktig på att dekormåla. Ja, Peter är duktig han också så klart!





Nu bara ett kort inlägg om vädret... Jippiiiiiiiii!!!


I kväll ska vi till Glommens Fiskekrog och äta hela familjen. Restaurangens läge är top notch, precis vid vattnet. I kväll blir det dessutom uppträde av Andreas Lindh, en falkenbergskille som nyligen vann en utmanarplats till Svensktoppen. Han spelade dessutom på bröllopet jag var på för en månad sedan. 


Jag har bara hört positiva kommentarer av de som varit och ätit på Glommens Fiskekrog. Återkommer med recension av mat och uppträde. 


Vill avsluta med att utbringa en skål för den svenska sommaren, SKÅL!

13 kommentarer:

  1. Jädrans vilken fin lilja!! Hälsa henne att hon är riktigt duktig! Kakan ser kalorismaskig ut... den hade suttit fint som efterrätt nu när jag precis ätit kvällsmat! Mmmm

    SvaraRadera
  2. nu frestas du,ja som inte får äta nåt sånt.har boken men inte sett det receptet.

    SvaraRadera
  3. Godetid kakan ser ju bara hur god ut som heslt tempting! : ) kram Sofia

    SvaraRadera
  4. Vilken konstnärskompis!!! Superfint!

    Jag hoppas att ni har en fin kväll med god mat m.m. Kram!

    SvaraRadera
  5. Banankaka är gott och med choklad till kan det inte bli fel :) Hoppas ni hade en fin kväll, kram!

    SvaraRadera
  6. Banankaka är jättegott, det åt jag en hel del när jag var gravid första gången :)

    Vilken fin lilja wow! Så fint ni har det hos er kram!

    SvaraRadera
  7. Ojojoj, den kakan låter supergod!
    Älskar banankaka och nötchoklad! Vilken kombination!!!
    Den MÅSTE jag prova att göra!

    Kram Anncathrine

    SvaraRadera
  8. Ingen dum kaka alls, och på sommaren ska man inte banta, det får man göra någon annan gång...

    Vilken makalöst vacker lilja, helt otroligt att man kan måla något sådant!

    Hoppas du hade en supertrevlig kväll.

    SvaraRadera
  9. Banankaka har jag inte ätit sedan jag var liten. Kanske är det dags att baka en nu den här ser fantastisk ut :)

    SvaraRadera
  10. Jag vill springa in och ge dig en STOR puss söta du!
    Varför då?
    Jo för idag är det internationella pussdagen!!
    Massa kärlek till dig!

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.