måndag 2 april 2012

JORDGUBBSMUFFINS MED HAVRECRUMBLE


I kväll blev det ingen Dans Fuego för mig. Lars och svåger Savan bilade upp hela det gamla betonggolvet i uthuset. Fick snällt stanna hemma då, men det var det värt. Vill ju bli klar med vårt finfina uthus snarast.


Tänkte att jag skulle ut och lufsa lite i stället för dansen, men det fick bli bakande i stället. Träning utbytt mot muffins... Inte helt bra kanske, men gott blev det. 


Beställde i förra veckan nya muffinsformar från Green gate från fina webbutiken Tulipa.nu. Jag köpte dessutom ett jättefint halsband med sländor från Pearls for girls. Kolla även in ägarinnan Mariettes fina blogg Liljor och tulpaner




Jordgubbsmuffins med havrecrumble
2 ägg
1 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
2 dl mjölk
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
färska jordgubbar


Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Smält smör och blanda i mjölk. Tillsätt detta till äggblandningen. Blanda mjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner detta i smeten. 
Fyll formar till 3/4 och toppa med jordgubbsbitar


Crumble
75 g smör
2 dl havregryn
1 dl mjöl
1 dl socker


Skär smöret i kuber och nyp ihop med havregryn, mjöl och socker i en bunke. Strö lite crumble på toppen på muffinsen och garnera med jordgubbsbitar. Grädda i 175 grader i ca 20-25 minuter.






Väldigt somriga små godingar de här, smaklig spis!

8 kommentarer:

  1. Min kommentar försvann... Finfina formar - jag älskar Greengates produkter. Köpte nyss ett grönblommigt förkläde från dem. Baka är en sorts träning hävdar jag. Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag också, får säkert träningsvärk i morgon. ;0) Älskar Green Gate, har lite olika porslinsdelar därifrån. Supersomrigt!

      Kram Malin

      Radera
  2. Mums! Crumble på muffins gör dem alltid extra goda! Kram

    SvaraRadera
  3. åh så gott,favo är blåbär men så har jag bara testat blåbärs muffins med crumble,detta får nog testas i sommar,yummi

    SvaraRadera
  4. Åhh de lät ju helt magiskt goda- tack för receptet! Kram

    SvaraRadera
  5. Då var det snart dax IGEN! Kvasten är nu uppdaterad till en 2.0. Påskharen sitter bredvid. Även han uppdaterad till senaste version så here we come Blåkulla!! Önskar dig en kanon bra skärtorsdag ;-)

    SvaraRadera
  6. Ser jättegoda ut. Önskar dig en glad påsk, kram!

    SvaraRadera
  7. Det ser smarrigt ut, har hört talas om dessa ;)

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.