söndag 1 april 2012

RUBINBRÖLLOPI dag hade vi hela Grand Hotells restaurang för oss själva. Ingen  stor äta-ute-dag alltså. De skulle egentligen haft stängt, men hade speciellt öppet för vår lilla familjemiddag för att fira mina föräldrars rubinbröllop. Det var jag och min familj, mor och far och lillebror Anders. Kändes väldigt lyxigt att ha hela stället för oss själva.


De hade en liten lekhörna där barnen kunde sysselsätta sig, lugnt och skönt för mamma Malin alltså.  


Vi fick välja fritt på menyn, inte illa alls. Jag valde, eller alla valde Toast Skagen till förrätt. Galet gott, hade gärna tagit en huvudrättstorlek av den. Får nog blanda ihop en sådan röra väldigt snart.


Till varmrätt blev det grillad oxfilé med fräst skogssvamp, bacon och lök, krämig pepparsås och potatisgratäng. Ja, verkligen inte illa det heller. De andra tog ankbröst serverat med kantarellrisotto grillad sparris och calvadossky. Det var också väldigt uppskattat.
Ludvig fick plättar med jordgubbskompott och glass. Ville inte riskera att behöva tjata om att äta upp maten, vilket alltså inte behövdes nu. Ella hade svårt att välja mellan plättar och hamburgare. Lovade att göra plättar i veckan, så då blev det alltså det senare alternativet. 


Jag vill att det ska vara onsdag eftermiddag nu. De här tre dagarna fram till onsdag önskar jag gå väldigt fort. Vi ska alltså åka till Holland och hälsa på min bror och hans lilla familj. Vi ska bila ner, alltså åka bil i 100 mil. Blir säkert bra, massa mys i bilen och stopp lite här och där. Inte för ofta bara, då kommer vi aldrig fram. 


Väl där ska vi äta och dricka gott, besöka Amsterdam och kanske också Keukenhof. Det är en park med över 7 miljoner tulpaner. Känns ganska rätt att titta på tulpaner när man är i Holland. 


Bild från Keukenhof.nl
Helgen avslutades i soffan. Vi tittade först på Tintin, häftig film med galna animeringar. Så verklighetstroget, Kapten Haddocks nackhår gick inte av för hackor. Sedan en film med lite mer spänning.


Njut nu av det sista av helgen och ladda för en ny vecka!

8 kommentarer:

 1. Vilken trevlig familjemiddag. Holland, så fint! Ja, tulpaner får ni inte missa när ni ändå är där. Ha det så trevligt och håller tummarna för att din arbetsvecka går fort, kram!

  SvaraRadera
 2. Så fint ni haft det! Kul med resa till Holland! Där har jag aldrig varit, men kanske någon dag :) Trevlig resa, kram!

  SvaraRadera
 3. Hej !
  Du undrarde om passformen på klänningen, jag tycker den är helt ok, stämmer bra med storleken, jag har storl 42..
  Kraaam Anette

  SvaraRadera
 4. Låter som du har en toppenvecka framför dig! Hoppas det går fort fram till onsdag :)
  Kram Anna

  SvaraRadera
 5. Låter som en mysig familjemiddag : ) maten såg god ut : ) Men urk för mögliga tacobröd stackare! Tur att man glömmer fort ; ) kram Sofia

  SvaraRadera
 6. Holland är ett mysigt land. Jag bodde där i tre månader i slutet av 90-talet och läste 12 poäng på min förskollärarutbildning i Utrecht spännande! kram Sofia tror du kommer att gilla Amsterdam folk är väldigt öppna och trevliga. I Holland är de ju öppna för det mesta som är förbjudet i Sverige knark ex.vis finns överallt : ( där kram Sofia

  SvaraRadera
 7. åh vilken lyx ni haft och låter skoj.
  du missa skriva svaret på frågan,så hoppas du tar tiden och skriver ny kommentar så du är med i tävlingen.

  SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.