fredag 6 april 2012

AMSTERDAMÄr nu alltså i Holland och hälsar på min bror och hans lilla familj. Vi bilade ner vilket tog 13, 5 timmar med pauser... Men det gick ändå förvånansvärt bra. De bor i Leiden, 30 minuter utanför Amsterdam. 


I dag tog vi tåget in till Amsterdam och strosade där hela dagen. Vädret var skönt, sol och runt 11-12 grader. Vi gjorde det man ska i Amsterdam, besökte coffeeshops och Red light District. Nej, nu ljuger jag. Men vi såg många coffeeshops och gick genom Red Light district. Trots att det var mitt på dagen såg vi några lättklädda damer i skyltfönsterna. Udda och ganska obehagligt.  


Vi tog även en sightseeing-båt som visade hos runt kanalerna i staden. Så mycket vatten, överallt. 


Har ätit två holländska specialiteter, bitterballen och pommes frites med dip. Ja, pommes i sig är ju inte speciellt holländskt kanske, men här väldigt poppis. Överallt finns små restauranger, många utan sittplatser, som serverar pommes i strutar med olika dippsåser. Jag valde cheddarosttopping. En billig lunch som dessutom var väldigt nyttig... Eller inte, allt annat än nyttig skulle jag visst skriva. De var i alla fall riktiga potatisar, inte pressat mos. 
Den andra rätten är Bitterballen. Vansinnigt skojigt namn, jag vet! Friterade bollar som innehåller finmald köttfärs, smaksatt med buljong, muskot och persilja. Väldigt underlig konsatsistens måste jag säga. Till dessa fick man senap att doppa i. Kanske inget jag beställer igen, men kul att ha testat. 


I morgon ska vi gå runt i Leiden och mysa. En stad full av små butiker och restauranger. Vi ska till en marknad och köpa färsk fisk, som vi ska äta i morgon kväll. 


Nedan följer några bilder från Leiden och Amsterdam.
Får passa på att önska alla en riktigt GLAD PÅSK!

7 kommentarer:

 1. Ser ut att ni har det bra där! Glad påsk!

  SvaraRadera
 2. åh så härligt de ser ut,dem där bollarna har ett annat namn oxå o dem är så goda,älskar dem.

  SvaraRadera
 3. Härligt att resan gick bra. Ja Holland är lite annorlunda från Sverige. Tycker Svenska lagar är bättre. Njut av Holland ha en fin påsk kram Sofia

  SvaraRadera
 4. Så mysigt ni har det, njut!
  Påskkramar!

  SvaraRadera
 5. Alla länder har sina för- och nackdelar! Härligt inlägg - kul läsning. Bitterballen och legaliserad prostitution kan de få behålla, holländarna! Ha en fin fortsatt påsk! Kram!

  SvaraRadera
 6. Vilken mysig resa ni är ute på!

  Har aldrig varit i Holland, står på önskelistan...

  Fortsatt glad påsk!

  Kram Mariette

  SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.