tisdag 23 februari 2021

BANANKAKA MED CHOKLAD & CASHEWNÖTTERJag är så glad att äntligen få vara hemma igen! Sex nätter på sjukhus är sex nätter för många. Men vilken gäng människor där jobbar! Hade gärna velat baka denna kaka till alla som jobbar på avdelning 63 på sjukhuset i Halmstad. Verkligen rätt människor på rätt plats!

Vi hamnade där för att Ludvig fick feber förra onsdagen. Eftersom han är njurtransplanterad är det viktigt att vi åker in direkt. Får han feber är det ofta något mer än bara feber. Den här gången var det infektion och inflammation i sädesledare och bitestikel. Ja, inga trevliga grejer. 

Efter några dagar upptäckte de att hans syreupptagningsförmåga var försämrad, han hade hög puls och lågt blodtryck. Efter lungröntgen hittades lite vätska i lungorna och några prover visade att hjärtat var påverkat. Detta kan de ännu inte riktigt förklara, men det försvann som tur är. Efter sex dagar med intravenös antibiotika 4 gånger per dygn, har han nu istället fått tabletter och kan vila ut hemma i sin egen säng.. 

Jag har tidigare skrivit om orsaken till Ludvigs problematik. Gå gärna in och läs. HÄR hittar ni berättelsen om vår modiga prins Ludvig. 

Maten på sjukhuset är kanske inte alltid något att jubla över. Men det kan inte vara lätt att laga mat till så otroligt många människor som det faktiskt blir. Luncherna var alltid bra, men middagarna inte riktigt min smak. Framför allt längtade jag efter att få laga mat och baka hemma i mitt kök. 

Det passade därför bra att bananerna hemma blivit för bruna för att ätas som de är, men perfekta för bak. 


Banankaka med choklad och cashewnötter

125 g rumsvarmt smör

2 1/2 dl socker

2 ägg

3 mogna bananer

1 dl kvarg

4 dl mjöl

1 1/2 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

1 tsk vaniljpulver (1 tsk vaniljsocker till)

1 näve naturella cashewnötter

100 g vit choklad

100 g mjölkchoklad (jag använde en lyx med salted caramel)


Vispa samman smör och socker. Tillsätt äggen och kvargen och vispa snabbt samman. Mosa bananerna och blanda ner i smeten. 

Blanda mjölet med bakpulver, vaniljsocker & vaniljpulver. Sikta ner i äggblandningen och vänd samman väl med slickepot. 

Hacka chokladen och cashewnötterna grovt och vänd ner i smeten.
Smöra en brödform väl och vänd ner smeten. 

Grädda i 175 grader i ca. 50-60 minuter. Känn efter med sticka om kakan är klar. Låt svalna något innan kakan tas ur formen. 
Lova mig att baka något, gärna den här, nästa gång ni har övermogna bananer hemma. //Malin   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.