söndag 7 februari 2021

KYCKLINGGRYTA MED VITT VIN, SOLTORKADE TOMATER & SPENATSöndagskväll igen, går det inte fasligt fort fram? Jag klagar inte, eftersom jag anser att februari månad är en helt meningslös månad. Varför finns den egenentligen? Första veckorna i mars kan vi också stryka och hoppa direkt till 28 mars då sommartiden börjar. Efter det kan man säga "Nu har vi allt det härliga framför oss. Meeeen, det dröjer ännu länge så fram tills dess får vi njuta av god mat och dryck. Det leder oss därför vidare till kvällens recept. 

Den här grytan är god, mycket god. Bara goda ingredienser som tillsamans blir ännu bättre. Vitt vin i mat sätter riktigt mycket och god smak. 


Kycklingryta

1 kg kycklingfilé

1 rödlök

3 st vitlöksklyftor

1 dl vitt vin el. matlagningsvin

1 msk kycklingfond

2 msk ljus soja

2 dl vatten

3 dl créme fraiche

250 g färsk spenat

120 g soltorkade tomater

flingsalt & svartpeppar

färskriven parmesan


Skiva kycklingen och bryn i olivolja och smör. Salta och peppra lätt. 

Tillsätt strimlad lök, finhackad vitlök och hälften av de soltorkade tomaterna, delade i bitar. Blanda runt och låt fräsa i 4-5 minuter.

Tillsätt vinet och låt det koka lite. Häll därefter på soja, fond, vatten och créme fraiche. Vänd ner hälften av spenaten.

Låt nu grytan gotta till sig i ca. 10 minuter. Vänd sedan ner resterande spenat och tomater och smaka av med salt och peppar. 


Jag serverade kycklinggrytan med ugnsrostad potatis och sötpotatis. Avsluta med att riva lite parmesan över tallriken. 

Smaklig måltid!


//Malin
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.