söndag 24 januari 2021

KYCKLINGGRYTA MED MANGO CHUTNEY


Den här kycklinggrytan blev riktigt bra och jag kan nästan lova att alla som äter den kommer att älska den. Kanske lite vågat, men ingen minns en fegis. Såsen framför allt är snuskigt god, men att äta sås utan kyckling blir ju en soppa och det var en gryta jag lagade. Så kombinationen är det bästa!


Kycklinggryta med mango chutney

1 kg kycklingfilé

1 spetspaprika

3 salladslökar

1 liten rödlök

3 vitlöksklyftor

1 dl mango chutney spicy bengal

1 msk kycklingfond

1 msk ljus soja

1 tsk sambal garlic el. oelek

3 dl grädde

1 dl créme fraiche

flingsalt & svartpeppar


Strimla rödlök, hacka vitlök och salladslök och dela paprikan i bitar. Fräs detta i lite olivolja tills det fått lite färg. Häll över i skål.

Dela kycklingen i bitar och fräs i olivolja och smör. 

Tillsätt mango chutney, fond, soja och sambal garlic med kycklingen. Häll sedan på grädde, créme fraiche och den frästa löken och paprikan. Låt det hela småputtra i ca. 10-15 minuter. Smaka av med flingsalt & svartpeppar.


Jag serverade grytan tillsammans med ugnsrostad delikatesspotatis och toppade med lite mango chutney och strimlad salladslök. 


Smaklig måltid!


//Malin




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.