tisdag 19 januari 2021

VEGETARISK CURRY MED BLOMKÅL & SÖTPOTATIS

Smakerna! Dessa underbara smaker som värmer ända in i själen. En vegetarisk curry med blomkål och sötpotatis är både gott för kroppen och gott för vår jord. Den är dessutom lättfixad, vilket alltid är en fördel, framför allt vardagskvällar.

Just nu är jag inne i en period då jag gärna lagar varma middagar varje kväll. Det kan snabbt ändras och familjen får då nöja sig med smörgåsar och fil. Så familjen Andersson/Kårdal, håll till godo...

 



Vegetarisk curry

1 blomkålshuvud

1 sötpotatis

1/2 gul lök (1st om liten)

3 finhackade vitlöksklyftor

1 msk finhackad ingefära

2-3 msk röd curry

2 msk currymango från Santa Maria el. vanlig currykrydda

2 tsk gurkmeja

1 tsk sambal garlic

1 burk krossade tomater

2 burkar kokosmjölk

1 msk fisksås

1 msk ljust muscovadosocker

olivolja

färsk koriander


Dela blomkålen i små buketter och skär sötpotatisen i kuber. Lägg detta åt sidan. 

Finhacka lök, vitlök och ingefära och fräs i olivolja tills mjukt utan att det tar färg. Rör ner blomkål och sötpotatis och tillsätt currypasta, sambal och kryddor. Blanda runt och fräs i ca. 5-8 minuter på mediumvärme. 

Tillsätt krossade tomater, kokosmjölk, fisksås och socker och låt småkoka i ca. 10-15 minuter tills blomkål och sötpotatis mjuknat. Håll koll så det inte blir mosigt. Rör tillsist ner 3/4 kruka hackad färsk koriander. 




Servera med jasminris eller nudlar och toppa med färsk koriander och limeklyftor. Efter bilden togs fick det även bli en klick créme fraiche. 





Hoppas ni vill testa receptet!


//Malin





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.