torsdag 15 oktober 2020

VEGETARISK FÄRSOMELETT MED TRE SORTERS OST


Har jag bara köttfärs hemma så brukar maten lösa sig. Nu under min vegetariska period så gäller det även vegetarisk anammafärs. Den färsen är verkligen fantastisk bra! Jag tycker ni ska testa den, även om ni inte äter vegetariskt annars. 

Jag skrev vegetarisk period, för det är vad det är. Jag börjar nu längta lite efter riktigt finkött från Gårdsbutik Thuresson. När jag går tillbaka till kött kommer jag fortfarande att äta vegetariskt på vardagarna. Detta är fortfarande bra mycket mer vegetariskt än jag ätit tidigare, innan min vegetariska period. Jag kommer däremot vara extra noga med köttet jag köper. Det är därför bra att jag bor så nära Thuressons. 

Som sagt är anammas färs fantastik och liknar vanlig färs, så till kvällens middag blev den perfekt.

Vegetarisk färsomelett med tre sorters ost

Fyllning

500 g  anammafärs

1/2 purjolök

2 msk tomatpuré

1 dl vatten

1-2 tsk torkad timjan


Botten

6 st  ägg

1 dl  grädde

salt & svartpeppar


Täcke

2 + 1 dl riven ost

1 dl grädde

1 dl mjukost Jalapeño

8 körsbärstomater eller 2 tomater

1 boll mozzarella


Sätt ugnen på 200 grader. 

Rör samman mjukost, grädde och 2 dl riven ost och ställ åt sidan.Vispa ihop äggen med grädden, salta och peppra och häll i en smörad gratängform. 

Grädda i ugnen på 200 grader i ca. 10 minuter. Omletten ska höja sig och bli gyllene. Under tiden omeletten stå i ugnen förbereds färsen. Höj ugnsvärmen till 225 grader. 

Hacka purjolöken och fräs i olivolja i stekpanna. Tillsätt färsen och bryn tills färsen tinat och fått lite färg. Tillsätt tomatpuré och timjan och blanda samman. Häll i vattnet och låt puttra tills vätskan kokat bort. Smaka av med salt och peppar. 
Fördela färsen ovanpå omeletten och bred försiktigt ut oströran ovanpå. Toppa med riven ost, tomatskivor och mozzarella.

Grädda i ugnen på 225 grader i cirka 8-10 min, tills osten smält och fått fin färg. En fantastisk krämig och god omelett.


Smaklig måltid!


//Malin


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.