måndag 20 juli 2020

PASTASÅS MED KYCKLING, MANGO CHUTNEY & FÄRSK SPENAT

En god pastasås är alltid en bra idé. Eller oftast i alla fall. När jag låg och sov i solsängen på altanen och det började närma sig middagsdags, tyckte jag inte matlagning var en bra idé över huvud taget faktiskt. Dock behöver man visst ge sina barn mat, underligt nog. När maten väl var gjord blev jag dock glad, för gott var det. 




Kycklingsås med mango chutney & spenat
1 kg kycklingfilé
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1/2 burk mango chutney
1 1/2 dl vatten
1 msk soja
3 dl grädde
200g färsk spenat
chiliflakes
flingsalt & svartpeppar

Skiva kycklingen, salta & peppra och fräs i olivolja & smör. Lägg till strimlad rödlök, pressad vitlök och fräs till kycklingen fått lite färg. 

Tillsätt mango chutney, vatten och soja. Låt småputtra några minuter och häll sedan på grädde. Krydda med chiliflakes och smaka av med salt & peppar. 



Vänd ner spenaten och låt därefter såsen puttra vidare under tiden spaghettin kokar. 






Smaklig måltid!


//Malin


1 kommentar:

  1. Men det här måste testas! Mina girls vill typ alltid ha pasta med nån form av kycklingsås och så älskar de mango chutney!

    Kram Jenny

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.