onsdag 7 augusti 2019

HEMMAGJORD PAPPARDELLE MED OXFILÉ, GULA KANTARELLER OCH SEMITORKADE KÖRSBÄRSTOMATER

Har ni testat att göra egen pasta ännu? Inte? Sluta lipa och sätt igång! Det är helt seriöst väldigt enkelt och fungerar att göra utan pastamaskin. HÄR hittar ni receptet på pastan. Det är Paolo Robertos recept, vilket jag lyckats med varje gång jag gjort den. 




Visst det är lättare med maskin, men inte omöjligt utan. Den här gången använde jag maskinen endast för att kavla ut degen, och efter det använde jag en pizzaslicer för att skära u† breda remsor, som då kallas Pappardelle. 



Med en goda pasta kommer en god pastasås, det är sedan gammalt. Pastasåsen passar även till köpepasta, om det skulle vara så att ni väljer att skjuta på er pastadebut en stund till. 




Krämig oxfilépasta
250g oxfilé el. rostas
250g kantareller, förvällda eller färska
1/2 purjolök
1 msk dijonsenap
2 msk kalvfond
2 msk soja
1 dl vatten
3 dl grädde
2 vitlöksklyftor
1 tsk persillade
färsk persilja, valfri mängd
Ev 1 dl pastavatten
2 dl riven Parmesanost
Flingsalt & svartpeppar

Fräs svampen gyllenbryn i smör och olivolja. Lägg därefter åt sidan. 

Skär sedan köttet i tunna strimlor och skölj och strimla även purjolöken. Bryn köttet tillsammans med purjolök och blanda därefter ner svampen, men spara lite svamp till serveringen. Salta och peppra.

Tillsätt dijonsenap, fond, soja, vatten och grädde. Pressa i vitlök och låt sedan det hela puttra på i ca. 10 minuter. Krydda med persillade, eller något slags örtkrydda. 




Blanda ner 1 dl riven parmesan. Späd eventuellt med lite pastavatten/vatten om såsen känns för tjock. Tillsätt finhackad persilja och smaka av såsen med salt, peppar eller persillade. 

Vänd nu ner pastan i såsen, och blanda tills all pasta täcks av den gottiga såsen. 

Jag toppade maträtten med en stekt liten minizucchini med zucchiniblomma, delad i mitten. Inte nödvändigt, men väldigt snyggt. Dessutom strödde jag över lite krispiga kantareller, parmesanost och semitorkade tomater, vilket nästan är gott som godis. Nästan sa jag, bara nästan. 




Semitorkade körsbärstomater
250g körsbärstomater 
2 msk timjanolja/olivolja
1 tsk torkad timjan
färsk timjan 
flingsalt & svartpeppar

Dela tomaterna och lägg på plåt med snittytan uppåt. Ringla över olja och strö över timjan, salt och peppar. Ställ in i ugnen på 120grader i ca. 1 timma. Öppna ugnen då och då och ta ut dem när de skrynklat ihop sig så där härligt lagom. 

De tomater man inte använder kan man lägga i glasburk och hälla över olivolja. Kanske tillsätta lite tunt skivad vitlök. Toppen att ha i kylen! 




Smaklig måltid!


//Malin 







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.