torsdag 4 juli 2019

ASIATISK RISNUDELSALLAD MED KYCKLINGFÄRSNi vet ju detta, eller ni borde veta detta. Jag ÄLSKAR asiatisk mat. Det är så fräscht med lime, koriander och chili. Känns nyttigt för knopp och kropp. Under resan åt vi endast asiatiskt en gång och det i Berlin. Det var även där en nudelvariant med kyckling. 

När det gäller nudelsallader är det bara att vända ner de grönsaksalternativ man har i kylen. Kanske jag inte skulle ta tomater, men gurka utan det blöta, isbergssallad, morötter, bönor, paprika, zucchini i stavar. Ja, det mesta funkar. Dressingen är även supergod till vårrullar, både färska och friterade. 

Asiatisk risnudelsallad med kycklingfärs
1 fp kycklingfärs
1/2 spetskålshuvud
1/2 röd chili
1 msk färskriven ingefära
2 msk ljus soja
1 msk fisksås
1 kruka koriander

3 salladslökar
1 röd paprika
3 salladslökar
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
2 morötter
10 st sockerärtor
1 krukor koriander
300 g breda risnudlar
1dl jordnötter

Dressing
2 lime, saften
1 msk honung
3-4 msk fisksås
1-2 msk risvinäger
1 tsk sesamolja
1/2 röd chili
2 vitlöksklyftor


Börja med att göra dressingen. Pressa lime i en skål och riv i vitlöken. Blanda i finhackad chili och resterande ingredienser. Ställ in i kyl fram till användandet. Dressingen kan med fördel dubblas. Alltid bra att ha i kylen! 

Koka nudlarna i stor kastrull enligt anvisningar på förpackningen. Häll av vattnet och skölj i kallt vatten. Klipp dem i bitar med sax, blir då lättare att blanda samman allting. 

Bryn därefter kycklingfärsen i lite olja. Tillsätt finhackad kål, ingefära och chili. När detta är klart hälls soja och fisksås i. Vänd ner hackad koriander från en hel kruka. Använd även stjälkarna, men akta så inte jord kommer med. Ställ åt sidan medan resten förbereds. 

Förbered därefter alla grönsaker dvs strimla salladslök, hacka vitlök & chili, dela paprika i bitar, skala och skär morötter i smala stavar ca. 3-4cm långa, dela sockerärtorna i 3 delar. 

Nu ska bara allt blandas samman och det görs med fördel direkt i grytan nudlarna kokats i. Blanda alltså ner kycklingfärs och grönsaker i nudlarna. Häll till sist över dressingen och vänd runt. Häll upp allt i en fin skål och toppa med hackad koriander, hel kruka, samt jordnötter. Vill man kan man servera extra koriander, chili och lime upptill. 

//Malin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.