Höga chokladmuffins med apelsin
3 ägg
2 dl socker
4 1/2 dl mjöl
1 dl kakao
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 g apelsinchoklad
1 1/2 dl naturell matolja
2 1/2 dl mjölk
rivet skal och saften av 1 apelsin
Vispa socker och ägg vitt och fluffigt. Blanda sedan samman resterande torra ingredienser, innan de siktas ner i äggblandningen och försiktigt rörs samman. Tillsätt sedan olja, mjölk, apelsinsaft och apelsincest och blanda noga. Hacka chokladen grovt och vänd ner 2/3 av den i smeten.
Fyll muffinsformar nästan fulla. Strö över det sista av den hackade chokladen. Använd med fördel en muffinsform för stadga. Av smeten blir det ca. 15st muffins.
Baka i ugnen på 200 grader i ca. 15 minuter.
Till helgen, om det blir sol, kommer jag att baka med rabarber.
//Malin
Så fina och choklad är aldrig fel. Kram och ha en fin dag!
SvaraRaderaDet är alltid rätt!
SvaraRaderaKram