Då jag inte hade tillräckligt med ramslök för att gör enbart ramslökspesto fick jag blanda med basilika. Det blev riktigt bra det också faktiskt.
Ramslök- & basilikapesto
60 g ramslök
1 kruka basilika
2 vitlöksklyftor
60 g pinjenötter
2 dl ramslöksolja
3 dl riven parmesanost
Flingsalt & nymalen svartpeppar
Rosta pinjenötterna i torr stekpanna. Försiktig så de inte bränns. Mixa ramslök, basilika, vitlök och pinjenötter i mixer eller matberedare. Tillsätt olja lite i taget och blanda till sist i riven parmesan. Smaka av med salt och peppar.
Pasta med ramslök har jag gjort tidigare och det blir bra, varje gång. Jag har ännu inte testat något nytt recept på Pastadeg, jag känner inte att jag behöver det heller.
Ramslökspasta
3 dl vetemjöl
3 dl durumvete
2 msk torkad ramslök
2 ägg
2 äggvitor
2 msk olivolja
2 tsk salt
3-5 msk vatten
Vispa ihop ägg, äggvitor och salt.
Blanda samman mjölet med ramslöken och häll ut detta på en arbetsyta och gör en grop i mitten. Tillsätt de vispade äggen.
Blanda snabbt samman med en gaffel eller med fingrarna tills allt kan samlas ihop till en degklump. Tillsätt olivoljan och lite vatten i taget tills dess att allt mjöl är med.
Knåda degen på en mjölad arbetsyta cirka 15 minuter. Arbeta degen tills den är jämn och elastisk.
Numera gör jag alltid pastadegen i min Kitchenaid med flatblandaren. Efter den blandats där knådar jag den för hand.
Om degen känns kladdig arbeta in ytterligare lite mjöl. Lägg degen i en plastpåse och låt den vila i kylskåp i 20-30 minuter.
Nu är degen klar att användas. Antingen att den kavlas ut tunt och används skäras som tagliatelle eller att ni nu plockar fram pastamaskinen och kör den därigenom.
Köttet är flankstek från Gårdsbutik Thuresson som jag bara saltade och pepprade och stekte i stekjärnet. Jag tycker det är lättare att hålla koll på temperaturen i järnet än på grillen. På köttet har jag gjort bollar av ramslöks- & vitlökssmör. Vilket då är smör, torkad ramslök, vitlök, salt & peppar. Sedan lite rostade pinjenötter och riven parmesanost. Mycket gott!
//Malin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.