Känns som om jag tjatar men, ja, jag älskar kål! Julen är därför en väldigt bra tid för mig. Kanske att julen hade varit minst lika bra utan kål, men dumt att chansa.
En fräsch sallad kan vara gott att ha på julbordet för att lätta upp allt det lite tyngre. Att alternera mellan den krämiga halländska grönkålen och denna färska grönkålssallad.
1 nät brysselkål
5 stora blad färsk grönkål
1 äpple
1/2 granatäpple
Stek brysselkål i smör och olja. Jag förkokade den inte, så det tar lite tid. Kålen kan med fördel delas. När den är ”mjuk” tillsätts grönkål i bitar, bladen rivs lättast av från stammen. Salta och peppra. Lägg upp på serveringsfat och blanda i skivat äpple. Ringla därefter över dressingen, vänd runt och strö till sist över granatäpplekärnor och voilá, klart!
Vinägrett
2 msk maltvinäger (valfri vinäger, inte balsamvinäger)
3 msk citronolja
1 msk honung
lite salt.
Vispa samman alla ingredienser till dressingen.
2 msk maltvinäger (valfri vinäger, inte balsamvinäger)
3 msk citronolja
1 msk honung
lite salt.
Vispa samman alla ingredienser till dressingen.
En drömgod middagstallrik!
//Malin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.