tisdag 1 maj 2018

VEGETARISK NUDELWOK MED QUORNFÄRS

Ella vill att vi ska ha en helt vegetarisk matvecka här hemma. Hennes önskan är min lag... Eller inte, men ett bra förslag som jag gärna ställer upp på. Nu kommer den veckan inte att komma nu direkt dock. Har inhandlat massa mat som är allt annat än vegetarisk, som vi får äta upp först. Däremot hade jag quornfärs hemma, så istället för vanlig färs fick det bli quorn i nudelwoken vi åt ikväll. 

Quornfärs är så bra! Det går hur bra som helst att byta ut det mot vanlig färs i många olika maträtter. I köttfärssås är det helt utbytbart och likadant i den här woken. Jag har även använt bitar av quorn och gjort en gryta av. HÄR hittar ni det quornreceptet. 

Vegetarisk nudelwok med quornfärs
300g quornfärs
2 msk ljus soja
1/4 vitkålshuvud (färskt)
1/2 broccoli
2 morötter
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
2 msk Kikkomansoja
1 msk ingefärspaste från Santa Maria (e. färsk ingefära)
1/2 sesamolja
1 kruka färsk koriander
naturell olja till pannan

Börja med att fräsa färsen (fryst) i matolja i wok- eller stekpanna. Tillsätt soja och dra några varv med svartpepparkvarnen. När färsen har tinat och blivit "tillagad" hälls den över i skål. 

Strimla vitkålen, dela broccolin i mindre buketter samt slanta morötterna. Slanta även broccolistjälken. Fräs detta i matolja och tillsätt finhackad vitlök, chili och ingefärspaste. Har ni inte detta, går det så klart bra med vanlig färsk ingefära. Häll på soja och sesamolja och fräs vidare tills dess att grönsakerna börjar mjukna något. Tillsätt quornfärsen och blanda runt.

Koka äggnudlar enligt förpackningen och vänd därefter ner dem i woken. Blanda väl och efter det är woken redo att serveras. Det sista som behövs för att göra rätten komplett är en hel kruka färsk koriander på toppen. Eller, tag bort bladen och lämna krukan...
Smaklig måltid!

//MalinInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.