torsdag 26 april 2018

DAIMBISKVI MED DULCE DE LECHE & MJÖLKCHOKLADLudvigs absoluta favoritkaka alla kategorier är biskvier. Han väljer alltid det när vi fikar på stan eller köper hem fika. Han har med säkerhet testat igenom hela stadens biskvisortiment. Biskvin jag och han bakade idag fick högsta betyg av honom. Den fick till och med bättre betyg än alla biskvier han smakat under sina snart 12 år i livet. Ni fattar alltså hur förbaskat god den här biskvin blev! Det var förresten inte bara Ludvig som tyckte om biskvin. Hela familjen  hyllade den och sanningen är att det är ta mig tusan den bästa biskvin jag ätit!

Daimbiskvi med Dulce de leche och mjölkchoklad 20 st
250g mandelmassa
1 1/2 dl socker
2 äggvitor

Riv mandelmassan och vispa samman med socker och äggvitor. Spritsa eller klicka ut små bottnar på bakplåtsbeklädd ugnsform. Baka i ugnen på 175 grader i ca 10-15 minuter. Ställ att svalna medan du gör smörkrämen. 
Smörkräm
150g smör, rumsvarmt
1 1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
70g mjölkchoklad
1/2 dl dulce de leche
1 äggula
1 dubbeldaim

200g mjölkchoklad
1/2 krossad dubbeldaim

Smält chokladen över vattenbad och rör ner Dulce de leche. Låt svalna något.
Vispa samman smör med florsocker och vaniljsocker. Häll i den smälta chokladen med dulce och en äggula. Vispa tills smeten är slät. Rör till sist ner den hackade daimen. Bred på smörkrämen lite toppigt på mandelbottnen. Ställ därefter in i kyl i minst 1h. 

Smält chokladen i vattenbad och låt den svalna lite. Doppar man biskvin i för varm choklad, smälter smörkrämen. Strö över hackad daim över den doppade biskvin och ställ kallt för att stelna. 
Passar utmärkt till fredagsmyset! 


//Malin
2 kommentarer:

  1. De ser otroligt goda ut. Ha en fin fredag, kram!

    SvaraRadera
  2. Haha!! Jag läste dam-biskvi först!!! Oavsett om det är en dajm eller dambiskvi så ser den förbaskad god ut!

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.