tisdag 24 april 2018

UGNSROSTAD BUTTERNUTPUMPA & BÖNRÖRA MED CITRON, VITLÖK OCH OREGANOButternutpumpa, eller butternutsquash som den också heter, är dagens tips till er. Det är verkligen så gott, makalöst gott till och med. Smaken är lik sötpotatis men snäppet bättre. Pumpa är dessutom nyttigare för dig, i alla fall om man äter enligt viktväktarna. Det är dessutom billigare än sötpotatis. Ja, ni hör ju. Köp butternutpumpa vid nästa shoppingtur. 

Jag föredrar att när pumpan har fått rejält med färg och är lite krispig. Dess söta smak framkommer mer då. 

Ugnsrostad butternutpumpa
1 st pumpa
1 msk olivolja
flingsalt & svartpeppar

Skala pumpan och skär i bitar, antingen i långa klyftor eller i mindre bitar. Lägg i ugnsform och ringla över olivolja, salta och peppra. Baka i 225 grader i ca. 30 minuter. Vänd pumpabitarna efter halva tiden. 
Trots den trista färgen på bönröran är den fantastiskt god. Blir lite som en hummus, fast ändå inte. Mitt andra tips är att mixa bönor och blanda ner det man känner för. Även gott med lite soltorkade tomater i. Jag blandade upp med créme fraiche, för att göra den lite lösare. 

Bönröra
1 burk stora vita bönor
2 vitlöksklyftor
1/2 citron, saften
1 msk oreganopaste från Santa Maria
3 msk créme fraiche
flingsalt & svartpeppar

Mixa avrunna bönor tillsammans med pressad vitlök och saften av 1/2 citron. Blanda ner oreganopasta och créme fraiche och smaka av med salt & peppar. 

Jag serverade pumpan och bönröran till en stekt kycklingfilé och detta blev riktigt riktigt bra. Smaklig spis!

//Malin


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.