söndag 18 mars 2018

VIETNAMESISK GLASNUDELSALLAD MED RÄKORJag kan, utan att överdriva, säga att jag skulle kunna äta denna salladen flera gånger i veckan. Innehåller allt jag gillar och mer än så kräver jag inte. Så fräscht och otroligt smakrik! Två hela krukor koriander använde jag. Skulle till och med kunnat trycka in även mer. Älskar koriander! Tycker man inte riktigt lika mycket om koriander kan man ta mindre eller hoppa över, eller kanske använda färsk mynta istället. Det blir inte riktigt samma sak så klart, men fungerar bra det också. Eller serverar man koriandern vid sidan om, för den som vill ha. 

Vietnamesisk glasnudelsallad
1kg räkor
300g glasnudlar el. risnudlar
3 morötter
4 salladslökar
1/2 fp böngroddar
1/2 fp sugar snaps
1 röd chili
1/2 gurka
2 krukor koriander
salta jordnötter

Koka nudlarna enligt instruktion på förpackningen. Skölj i kallt vatten och klipp i mindre bitar. Lägg i skål. 

Skala morötter och skär i tunna strimlor. Detsamma görs med gurkan. Valfritt om man vill behålla skalet på. Strimla lök, chili och dela sugar snaps i tre bitar. Skölj böngroddarna innan de blandas med nudlar och övriga grönsaker. Spara lite strimlad chili till serveringen. 

Tillsätt skalade räkor och vänd runt tillsammans med dressingen. Ta lite dressing i taget, tills dess att det är "lagom". 

Toppa med koriander, salta jordnötter och strimlad chili. 

Dressing
2 lime, saften
1 msk honung
3-4 msk fisksås
1-2 msk risvinäger
1 tsk sesamolja
1/2 röd chili
2 vitlöksklyftor

Pressa limen i en skål och riv i vitlöken. Blanda i finhackad chili och resterande ingredienser. Ställ i kyl fram till användandet. 

Ligger lite efter med bloggandet och har flera bra recept på G. Men dessa får ni vänta lite på. 


//MalinInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.