Nej, vi tröttnar inte på asiatiska smaker. Tänker att ni kanske frågar er själva detta. Vi älskar de fräscha smakerna av lime, chili & ingefära. Tröttnar aldrig på det! Har lagat flera olika slags kycklingbiffar tidigare, ofta med ungefär samma ingredienser. Blir vad jag har hemma och det är ofta just chili, lime och ingefära. Ja, och vitlök så klart. Biffarna håller ihop väldigt bra utan ströbröd och ägg.
Asiatiska kycklingbiffar
500g kycklingfärs
2 salladslökar
1/2 chili
2 vitlöksklyftor
1 msk ingefärspasta el. färskriven (Santa Maria)
2 msk fisksås
2 msk Kikkomansoja
svartpeppar
Blanda färs med finhackad salladslök, chili och vitlök. Smaksätt med ingefärspasta, fisksås och soja. Avsluta med att dra några varv med pepparkvarnen. Forma till 7 biffar och stek dem i olivolja eller grilla på grillen.
Kall lime- & chilisås
3 dl créme fraiche
1/2 lime, saften
1 tsk sambal oelek
1 tsk flytande honung
flingsalt & svartpeppar
Blanda alla ingredienser till såsen och ställ kallt i väntan på servering.
Jasminris indränkt i ljus soja är lätt beroendeframkallande, så börja inte, det är min uppmaning. Något annat som är lätt beroendeframkallande är grillad salladslök med flingsalt. Dela salladslöken i tre bitar och ringla över lite olivolja. Stek dem i grillpanna för de fina ränderna skull, eller i vanlig stekpanna om man inte har grillpanna. Strö över flingsalt, mums!
Smaklig spis!
//Malin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.