Ikväll har vi ätit otroligt gott, igen. Äter alltid gott, så är det ju faktiskt, men ikväll kanske lite extra gott. Jag lagade en smakrik Kyckling Balti, med spenat, tomat och massa goda kryddor.
Chicken Balti
500g kycklingfilé
1 lime, saften
1 tsk paprikapulver
1 tsk chilipulver
1/2 tsk kardemummafrön
1 röd chili
1/2 tsk hel kummin
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk ingefärspaste(Santa Maria) el. färsk ingefära
1/2 tsk gurkmeja
1/2 tsk kanel
1 tsk spiskummin
1 tsk malen koriander
1 tsk garam masala
400 ml passerade tomater
300ml vatten
2 lagerblad
1 röd paprika
2 tomater
4-5 nävar färsk spenat
1 tsk salt
svartpeppar
färsk koriander
Dela kycklingen i kuber. Lägg i skål och pressa över lime och krydda med paprikapulver & chilipulver. Låt marinera i ca. 20-30 minuter.
Bryn kumminfrön och stora bitar av chili i olivolja i ca.3-4 min. Tillsätt därefter kyckling och bryn i ca. 10 minuter. Tillsätt strimlad lök och finhackad vitlök och fräs tills löken börjar få färg.
Blanda samman kanel, gurkmeja, spiskummin, malen koriander och garam masala och vänd ner med kycklingen. Låt kycklingen steka i några minuter till. Lägg kardemummafrön i en tesil och doppa ner i grytan. Låt tesilen vara i under tiden grytan tillagas. Tillsätt lagerblad, paprikabitar, passerade tomater och vatten och låt grytan småputtra i ca. 20 minuter. Salta och peppra lätt.
Vänd ner de grovt hackade tomaterna och spenaten. Lägg på ett lock och låt spenaten mjukna ett tag innan grytan är klar att servera.
Grytan serverades tillsammans med jasminris, turkisk yoghurt och färsk koriander.
Smaklig måltid!
//Malin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.