Kvällens middag blev en otroligt god linsgryta med indiska smaker och till det tandorikryddad kycklingfilé och jasminris.
Linsgryta med curry
2 dl röda linser, okokta och sköljda
1 morot
1 gul lök
1 tsk tandorimasala
1 tsk koriander
1 tsk spiskummin
1 tsk curry
1 dl vitt vin
1 tsk sambal oelek
1 burk krossade tomater
2 dl vatten
1/2 grönsaksbuljong
flingsalt
1 msk olivolja
Hacka löken, skala moroten och dela i små tärningar. Fräs detta i olivolja och tillsätt kryddor. Efter detta fått fräsa lite hälls vinet på, därefter krossade tomater, sambal oelek, vatten och buljongtärning. Tillsätt sedan de avsköljda linserna och låt det hela försiktigt småputtra under lock i ca. 8-10 minuter. Smaka av med flingsalt och svartpeppar.
Ska inte grytan ätas direkt, så kan den med fördel tas från plattan tidiagare och att den sedan lagas klar av eftervärmen. Var försiktig så att inte linserna kokar söner, det är inget vidare.
Kycklingfilén kryddade jag med tandorimasala och salt och brynte i smör för att sedan lagas klart i ugnen.
Smaklig spis!
//Malin
Mums, så gott med linsgryta! Kram!
SvaraRaderaJa, riktigt gott! Hade behövt gå en veg-kurs hos dig känner jag dock.
RaderaKram