Citronbakad kummelfilé med friterad kapris, basilika & räkor 2 pers
friteringsolja
1/2 dl kapris
400 g kummelfilé el. annan vit fisk
1/2 olivolja
1/2 dl vitt vin
1 citron, saft och skal
salt och svartpeppar
1 kruka basilika
2dl räkor, skalade
Börja med att fritera kaprisen i friteringsolja i en kastrull. Häll ca. 1 1/2 cm i botten av en kastrull och fritera kaprisen krispig i ca. 30sekunder. Låt rinna av på hushållspapper.
Lägg fisken i en ugnsform och fördela sedan olivolja, vitt vin, rivet citronskal och saften från halva citronen, salt och svartpeppar över.
Baka på 150 grader i ca 15-20 minuter beroende på tjocklek och låt fisken komma upp i 45-47 grader. Vätskan som fisken släpper är så god och viktig.
Ös fisken med spadet och riv över några blad basilika. Toppa med pillade räkor och friterad kapris.
Smaklig spis!
//Malin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.