onsdag 21 februari 2018

GRÖN THAICURRY MED KYCKLING
När Ella flyttar hemifrån kommer hon bara att laga asiatisk mat, säger hon. Vi får väl se hur det blir med den saken, men det är i alla fall rätt uppenbart att hon älskar det! Kanske att hon klarar det om hon, som studenter sig bör, lagar snabbnudlar flera gånger i veckan. Då är hon ju i alla fall sig själv trogen det hon nu bestämt. 

Ska bli så spännande att se vad det ska bli av min lilla höna, min lilla 93% introverta person. Ja, hon gjorde ett test... Finns nog ingen annan som trivs så bra på sitt eget rum som hon, hade hon fått hade hon nog inte lämnat det mer än för toalettbesök och mat. Mat hade hon älskat att få levererat till rummet, men mindre gällande the ladies room thing... Ps. Hon är inte så introvert. 

Ja, Ella blev i kväll väldigt nöjd när fick veta att vi skulle äta currygryta. Blev nästan en liten lycksaligdans på vardagsrumsgolvet. 

Grön thaicurry med kyckling
1 kg innanlår av kyckling
6-8 tsk grön curry
2 tsk sambal oelek
1 röd chili
2 salladslökar
1/2 gul lök
2 vitlöksklyftor
5 kaffirlimeblad
1 dl bambuskott
1 1/2 msk fisksås
400ml kokosmjölk
2 nävar haricots verts
färsk thaibasilka

Strimla kyckling, kaffirlimeblad och grönsaker. Fräs vitlök och lök i olja och tillsätt grön currypasta och sambal oelek. Rör runt utan att det tar färg. 

Tillsätt kycklingen och blanda runt. Blanda sedan ner bambuskott, chili och limeblad. Häll efter det på kokosmjölk och fisksås. Låt grytan småputtra på låg värme i ca. 15-20 minuter. 

Strax innan servering tillsätts bönorna, som bara ska värmas upp. Smaka av grytan med fisksås och ev. lite sambal oelek. 

Strö över lite strimlad thaibasilika och röd chili före servering och servera tillsammans med jasminris. 


//Malin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.